Corona update

Update maandag 22 juni Per 1 juli weer binnen sporten!

We mogen weer binnen los! Nog niet helemaal als vanouds, maar dat mag de pret niet drukken 🙂 Op onze beide locaties zal het vrije fitnessen vooralsnog op afspraak moeten. In Sneek kan dit rechtstreeks bij 1 van de trainers (info@fitplan.nl). In Leeuwarden kunt u gebruik blijven maken van het bestaande plan-systeem. Voor de groepslessen hoeft u zich niet in te schrijven, maar zullen we ter plekke noteren wie er deelnemen. We vragen u de volgende regels in acht te nemen:

 • Reserveer uw tijd in de agenda hieronder.
 • Plannen kan tot 1,5 uur van tevoren en annuleren dient 3 uur van tevoren te gebeuren. Er is maximaal een week vooruit te plannen.
 • Trainen in blokken van 1,5 uur (waarvan 75 min. trainen en daarna 5 min. schoonmaken, opruimen, schoenen verwisselen en de sportschool verlaten). Laatste blok op de avond is een blok van 2 uur.
 • Kom maximaal 5 minuten voor uw gereserveerde tijd. Sporters dienen buiten te wachten totdat alle sporters van het vorige blok de sportschool verlaten hebben. De instructeur geeft een seintje wanneer de sportschool betreden kan worden.
 • Er kan in overleg met de instructeur een 2e blok getraind worden (alleen 1e blok is via de online agenda in te plannen).
 • Zaalschoenen zijn (nog steeds) verplicht binnen. Niet met buitenschoenen binnen in de zaal sporten.
 • Een badlaken is verplicht (bil-, rug- en hoofdleuning dienen bedekt te zijn).
 • Wees erop voorbereid dat u geen gebruik kunt maken van de douches/kleedruimten.
 • Volg alle aanwijzingen in de sportschool en van de instructeurs op.
 • Graag zoveel mogelijk thuis het toilet gebruiken zodat dit op de sportschool geminimaliseerd kan worden.
 • Het nuttigen van koffie ed. na het sporten dient buiten op het terras te gebeuren. Max 1 persoon aan de bar voor afhalen consumpties.

Reserveer hier uw sport-tijdstip:


Update zaterdag 16 mei Buiten fitness nu mogelijk!

Naast het goede bericht voor onze fysiotherapeutische diensten, mogen we ook weer starten met trainingen. In groepjes van maximaal 10 personen én in de buitenlucht welteverstaan. U kunt zich daar per heden voor inschrijven!

 • Kom maximaal 5 minuten voor uw gereserveerde tijd.
 • Wees erop voorbereid dat u geen gebruik kunt maken van de toiletten/kleedruimten.
 • Kom lopend, op de fiets of zet uw auto wat verderop: dat is een mooie warming-up! 🙂
 • Helaas moeten we u vragen niet te blijven hangen na uw training.
 • Volg de aanwijzingen van de trainers en houdt minimaal 1,5 meter afstand.

Reserveer hier uw sport-tijdstip:


Update zaterdag 2 mei

De behandelrichtlijnen zijn bekend gemaakt door onze branche vereniging en iedere praktijk kan daar zijn eigen invulling aan geven. Wij doen dat als volgt: De fysiotherapeuten zullen de medisch noodzakelijke behandelingen (aan huis of in de praktijk) weer oppakken. De praktijk en wachtkamer zijn ingericht op de 1,5 meter regel en voorzien zijn van de nodige desinfecteermiddelen. Wij vragen u;

 • 2 handdoeken mee te nemen voor de behandeling, waarvan minstens 1 grote.
 • uw afspraak uit te stellen of om te zetten in een videoconsult als u (of 1 van uw huisgenoten) verkoudheidsklachten of verhoging (>38 graden) heeft of recent heeft gehad.
 • zoveel mogelijk alleen te komen.
 • maximaal 5 minuten voor aanvang van de behandeling binnen te komen in de praktijk.
 • de hygiëne voorschriften in de praktijk te volgen die staan aangegeven.

Wij werken met mondkapjes zodra we u binnen de 1,5 meter benaderen. Daarnaast reinigen we tussen de behandelingen telkens alle oppervlakten die aangeraakt zijn. Zo houden we onszelf en u gezond!

Update donderdag 30 april

Groen licht van het RIVM en de overheid om weer geleidelijk onze fysiotherapeutische werkzaamheden op te pakken en uit te breiden! Wat fijn! Onze branchevereniging komt snel met alle voorwaarden om te praktijk weer te openen en dat zullen we maandag 4 mei zeker doen!

De maatregelen voor de fitness blijven helaas vooralsnog onveranderd.

Update donderdag 23 april

Spijtig genoeg had Rutte nog geen goed nieuws voor de fitness- en fysio-branche. Helaas, maar gezondheid gaat voor alles!

We hebben 19 april een nieuwe mailing verstuurd over uw lidmaatschap bij Fitplan. De lidmaatschapskosten voor april worden niet automatisch afgeschreven, maar op verzoek hebben we in de mail een betaal-link toegevoegd. Ieder kan op deze manier voor zich bepalen of hij/zij toch zijn abonnement wilt laten doorlopen als ‘donatie’. We vinden het fantastisch dat dit verzoek er is en waarderen echt enorm alle steun die we krijgen van jullie!!!! Duizend maal dank!

Update maandag 30 maart

We hebben aan onze fitnessleden op 28 maart een mailing verstuurd over hun lidmaatschap bij Fitplan. Heeft u deze niet ontvangen en heeft u wel een abonnement; informeer via info@fitplan.nl even of uw (juiste) e-mailadres bekend is bij ons. Dan kunnen we u goed op de hoogte houden, dank alvast!

Update dinsdag 24 maart

Wat een onbeschrijflijke rare tijd en wat een impact heeft het COVID-19 virus op iedereen. Veel onzekerheid en spanning; hoe ziet de dag van morgen er uit? En overmorgen…?

Het maakt een ieder daarentegen ook heel creatief en saamhorig want wat zijn er veel prachtige (re)acties. In woorden én daden. Laat dat verdraaide corona dan maar het beste in ons naar boven halen!

Het sporten ligt stil op onze beide locaties en de open dag in Sneek @de Dyk op 18 april wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Onze fysiotherapie behandelingen kunnen, ondanks de extra maatregelen, niet meer verantwoord ‘face to face’ worden uitgevoerd. In uitzonderlijke urgente gevallen zal de (huis)arts u doorverwijzen. Het online inplannen van een afspraak is op dit moment niet mogelijk.

We beseffen dat het voor onze leden met een fitness abonnement frustrerend is om geen gebruik te kunnen maken van hun lidmaatschap. Ook wij hopen dat we zo snel mogelijk weer los kunnen! In een opgefrist en chemisch gereinigd centrum.

Entree Leeuwarden opgefrist
Entree Leeuwarden in het groen

Er wordt gewerkt aan online trainingen en vraag gerust via info@fitplan.nl om het trainingsschema voor in de sportzaal te wijzigen naar een passend schema voor thuis; dan mailen we dat zsm toe! Vraag ook gerust feedback via mail, we hebben alle tijd om daar op te reageren. Bekijk hier onze eerste Fit@home video op YouTube.

Voor nu hopen we op uw begrip en vragen we u de incasso van de lidmaatschapskosten voor deze maand niet te storneren. Dat geeft ons de tijd om de compensatie voor de gemiste weken sporten goed en overzichtelijk te regelen.

Op dit moment is het aantal besmettingen in deze regio nog laag en door afstand te houden kunnen wij ons steentje bijdragen om zo verdere besmetting (hopelijk) tot een minimum te beperken.

Als we op afstand ergens mee kunnen helpen, schroom niet en mail of bel ons! We missen het erg om jullie van dienst te kunnen zijn!

Tip: schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief en mis niets. Afmelden gaat desgewenst net zo eenvoudig.

Ronnie & Kim, namens het hele team van Fitplan

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken