• Professionele begeleiding
 • Kleinschalig met persoonlijke aanpak
 • Eerlijk en resultaatgericht advies

Fit-mind | anti-stress coaching

Veel mensen ervaren stressklachten in het dagelijks leven. Denk aan chronische pijn, hoofdpijn en spanningsproblemen in het algemeen maar ook serieuzere vormen als burn-out.

Sporten en actief zijn heeft een positieve uitwerking op stress gerelateerde klachten zo weten we uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken.

Fitplan Sport-medisch centrum in Leeuwarden heeft een aantal opties in haar programma waarbij ‘anti-stress’ centraal staat; goed voor lichaam en geest!

Afspraak maken Contact opnemen

Vermoeid, dipje, burn-out klachten? Fitplan helpt!

Ons Sport-medisch centrum heeft een aantal opties in het programma waarbij ‘anti-stress’ centraal staat:

Fit-totaal
Unieke groepslessen op muziek voor lichaam én geest.

Pilates
Uitgebalanceerde oefeningen voor jong en oud

Fit-balans
Bouw aan flexibiliteit en kracht voor een gevoel van rust en kalmte

Leefstijl coaching
Kennis over voeding, bewegen en ontspanning voor een betere leefstijl

Mindfulness
Bewustwording, focussen en ervaren

Actief en ontspannen bezig zijn

Een mooie combinatie van coachen en het fysiek actieve is om een golfbeweging van in- en ontspanning te maken. Dit is de achterliggende gedachte van de les Fit-totaal. De interactie tijdens een Fit-totaal les tussen actief bezig zijn enerzijds en de ontspanning anderzijds, is de kerngedachte om in balans te komen/ te blijven. Het coachingsmoment ondersteunt deelnemers in de bewustwording van het eigen gedrag.

Coaching op maat, grip op je leven

Fitplan heeft een vernieuwende aanpak op het gebied van mentale coaching en begeleiding: anders, direct en duurzaam! Tijdens (lichte) fysieke activiteiten word je mentaal gespiegeld en uitgedaagd. Een unieke en positieve manier om bewust te worden van je eigen gedrag en hoe je hierin kan anticiperen. Door het vrijwel direct toe te passen kun je meteen de vertaalslag maken naar het dagelijks leven.

Tegenwoordig wordt er veel gevraagd vanuit de maatschappij en zijn psychische en (de daarop volgende) fysieke klachten niet meer uit de maatschappij weg te denken:

 • 1 op de 7 werknemers is bekend met burn-out klachten (CBS).
 • 8% van de Nederlanders geeft aan in depressieve klachten te hebben (gehad) (CBS).

De vraag is; hoe kunnen we hier zelf beter mee leren omgaan?

 • Kun je jouw leven sturen of word je geleefd?
 • Hoe hoog leg je de lat? Loop je tegen jouw grenzen aan, of loop je er juist continue overheen?
 • Zie je mogelijkheden en kansen in je eigen (bedachte) belemmeringen?
 • Weet je wat je wilt, of vind je het moeilijk om keuzes te maken?
 • Wil je meer zelfvertrouwen of meer vertrouwen in jouw lichaam krijgen?
 • Wil je anders omgaan met tegenslagen?
 • Wil je beter leren ontspannen?

Deze vorm van coaching op maat is een praktische en nuchtere aanpak om jezelf beter te leren kennen, om je mindset positief te veranderen én zo uiteindelijk meer te kunnen genieten van diegene wie jij bent!

Er wordt gebruik gemaakt van bepaalde technieken zoals focus, ademhalingstechniek, visualisatie, mindfullness, ontspanningsoefeningen en het eco-coachen (volgens het Vinden-Binden-Scoren principe). Lees hier meer over mindfulness.

Probeer het ook!

Fitplan heeft al veel mensen op weg geholpen om te ont-stressen en blijvend fitter te zijn van lichaam en geest. Bent u ook nieuwsgierig geworden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en een advies op maat voor uw situatie.

Voor veel van onze groepslessen is het mogelijk om gratis en vrijblijvend een proefles aan te vragen. Dat is natuurlijk de beste manier om ons én onze persoonlijke werkwijze beter te leren kennen.

Eerst persoonlijk kennismaken? Kom gerust langs, iemand van ons team staat je graag te woord.

Coaches

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Afspraak maken