Bootcamp - Fitplan Leeuwarden

Bootcamp

Fitplan Leeuwarden

Gevarieerde & intensieve workout

Bootcamp is een zeer gevarieerde, intensieve workout in groepsverband in de buitenlucht waarbij je op een effectieve manier spierkracht, uithoudingsvermogen, snelheid, souplesse en coördinatie verbetert. Bootcamp is een pittige combinatie van kracht – en cardiotraining, waarbij hardlopen en oefeningen worden afgewisseld. De oefeningen worden voornamelijk uitgevoerd met het eigen lichaamsgewicht, denk daarbij aan  pushups, squats, situps, jumping jacks, lunges en diverse verrassende variaties op deze oefeningen! Naast het eigen lichaamsgewicht zullen we ook gebruik maken van attributen die we onderweg tijdens de training tegen kunnen komen. Denk daarbij aan bankjes, bruggen boomstammen, bakstenen, trappen, klimrekken, bomen en alles wat nog meer bruikbaar is om mee te trainen!  Zo zal ook het lichaamsgewicht van je medebootcampers tijdens sommige oefeningen gebruikt worden!

Tijdens een bootcamptraining train je op 77 tot 91 procent van je maximale hartslag, wat een ideale  snelheid is om je cardiovasculaire conditie te verbeteren. Bovendien neem je sneller en meer zuurstof op, doordat je in de buitenlucht traint.

Trainen in de buitenlucht

Bootcamptraining is een pittige workout, maar toegankelijk voor iedereen! De trainingen worden namelijk zo ingericht dat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen. We combineren bootcamp met survivalhindernissen.
Weer of geen weer, we trainen altijd buiten! Je hoeft bij bootcamp verder geen grote investeringen te doen in je sportoutfit, het enige wat je namelijk nodig hebt, zijn een paar goede sportschoenen en sportkleding wat (eventueel) vies mag worden. We starten vanaf Fitplan sport-medisch centrum.

iStock_000040698250Large

Lesrooster Bootcamp

Bij genoeg aanmeldingen starten we weer met een groep!