Tacoyo - Fitplan Leeuwarden

Tacoyo

Tacoyo

De TACOYO® groepsles is een training met Oosterse en Westerse invloeden. Series van ritmisch gevarieerde bewegingen worden afgewisseld met bewustwordings-, rek-, ademhalings- en yogatechnieken. TACOYO® is een uitstekende manier om in conditie te komen en te blijven. Iedereen kan meedoen jong, oud man en vrouw. Bij TACOYO geen ingewikkelde pasjes of apparaten, maar totaalbewegingen voor het hele lijf. Vooral de belangrijke houdingspieren komen aan bod, zoals de rug en buikspieren, maar er wordt ook gewerkt aan het uithoudingsvermogen, bij TACOYO verbrandt je al snel 450 Calorieën per les. Maar bewegen is niet het enige wat je bij TACOYO doet. De lessen zijn er ook op gericht om te onthaasten en een stuk rust te vinden in de drukke week, maar hoe doe je dat eigenlijk, onthaasten?

Training Ademhaling Conditie Ontspanning Yoga en Omgaan met stress

TACOYO leert je aandacht aan je lichaam schenken en eerder bewust te worden van signalen die het lijf geeft. Tijdens een les TACOYO bouw je eerst (spier) spanning op door je hevig in te spannen en vervolgens door rustgevende oefeningen en muziek die spanning weer los te laten. Je leert dus goed voelen waar je eigen grenzen liggen, deze combinatie met inspanning is uniek. Tijdens de inspannende oefeningen wordt gebruik gemaakt van gewichtjes variërend van 0,5 tot 3 kilogram. De les bestaat uit intensieve en energieke bewegingsvormen en verhoogt daardoor de stofwisseling, verbrandt overtollig vet en het verhoogt de conditie. Hoewel er Oosterse ontspanningstechnieken aan bod komen, is er zeker geen sprake van zweverigheid, de les heeft een eigentijds en ‘Westers’ karakter. De lessen duren een uur en een kwartier en zijn een verrassende mix van inspanning en heerlijke rust.

tacoyo

 

  • Staat voor Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress.
  • Is een unieke groepsles op muziek voor lichaam én geest.
  • Bevindt zich midden in de maatschappelijke discussie over stress en werkdruk.
  • Geeft aandacht aan ademhaling, conditie en ontspanning en zet een belangrijke stap naar conditieverbetering en het leren omgaan met stress-, rug- en figuurproblemen.
  • Gebruikt de waardevolle elementen uit diverse Westerse en Oosterse in- en ontspanningsmethoden.
  • Geeft handvatten, niet alleen voor mensen met een stressvolle baan of omstandigheden.
  • Naast (top)sporters en overheid maakt ook het bedrijfsleven gebruik van deze unieke totaal-methode via Tacoyo Clinics.
  • Is in de loop der jaren ontstaan vanuit de praktijk, maar is getoetst aan de huidige wetenschappelijke kennis op het gebied van bewegen, conditietraining , ontspanning en anti-stress.

Lesrooster Tacoyo

  • Maandag    10:15 uur
  • Donderdag 19:00 uur