Ontstressen met Mindfulness - Fitplan Leeuwarden

Ontstressen met Mindfulness

Leven in het hier en nu

Iedereen kent het wel: in de dagelijkse hectiek waarbij je op de automatische piloot aan het leven bent, je rent van afspraak naar afspraak zonder bewust te zijn van het moment zelf. Mindfulness is het tegengestelde hiervan en betekent simpelweg bewust zijn van het huidige moment.

Mindfulness (achtzaamheid) is een uitdrukking die afkomstig is uit het Angelsaksisch taalgebruik, waarvan de oorsprong in het boeddhisme ligt. Het is een gemoedstoestand die getypeerd wordt door de bewustwording van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op automatische reacties.

Rust vinden, stress verminderen


We weten allemaal hoe essentieel tijd voor jezelf is om bij te tanken, maar het lijkt alsof maar weinigen van ons er echt van genieten. Waarschijnlijk geef je deze kostbare tijd weg aan mensen die je belangrijker vindt dan jezelf en dat zijn er vaak nogal wat: je partner, kinderen, ouders, collega’s, klanten en wie er maar dicht bij je staan.

Niemand anders dan jij is verantwoordelijk voor jouw lichamelijke en emotionele gezondheid. Wees dus zacht voor jezelf en besluit vanaf nu bewust dat je je lichaam en geest voortaan niet meer zult verwaarlozen, maar zult respecteren en voeden.

Anders omgaan met (on)aangename gebeurtenissen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een cursus van acht weken effectief is om mindfulness aan te leren. Uit een groot onderzoek dat 47 onderzoeken bundelt blijkt dat mindfulness, naast de klassieke cognitieve gedragstherapie, een effectieve behandelmethode is voor angst, depressie, stress en pijn. (Goyal, M., et al., Meditation Programs for Psychological Stress and Well-being A Systematic Review and Meta-analysis Jama Internal Medicine, 2014. 174(3): p. 357-368.)

Cursus in kleine groepen


Bij Fitplan bieden we een achtweekse cursus mindfulness aan. In deze cursus staat centraal om anders te kijken naar stress, het leren ontspannen en het leven in het hier en het nu. U maakt kennis met de wetenschappelijke status rondom stress, ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken. Deze cursus kan u helpen om minder angst, depressie, pijn en stress te ervaren. Kent u of bent u diegene die wat meer rust in zijn of haar leefstijl wilt ervaren. Dan is deze cursus zeker de moeite waard om te proberen!

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift, that is why we call it the present.

Meer informatie

Heeft u interesse in onze cursus Mindfulness of wilt u zich direct aanmelden? Vul dan het formulier hieronder zo volledig mogelijk in en we nemen vrijblijvend contact met u op.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer

Bericht