Overgewicht of diabetes? - Fitplan Leeuwarden

Overgewicht of diabetes?

Fit in Vorm

Volg dan ‘Fit in Vorm’ en wordt 6 maanden multi-disciplinair begeleid op het gebied van sporten, voeding en coaching.

Dit programma wordt georganiseerd door Fitplan Sport-medisch centrum in samenwerking met een diëtiste en coach.

Voor wie?

Het cursusprogramma is bedoeld voor mensen met diabetes (type 1 of 2) en/of overgewicht die goed gemotiveerd zijn om te werken aan gezondheid bevorderend gedrag.

Wij willen u graag helpen met een verantwoord plan van voeding en beweging, die u op het lijf geschreven is. Doel van deze cursus is op een sportieve manier lijn  brengen in uw vorm. Door het volgen van de cursus zult u meer inzicht krijgen  in uw eet-, en beweeggewoontes. Er zullen zoveel mogelijk handvatten worden aangereikt om hier op een gezonde en effectieve manier mee om te gaan. Uit onderzoek en ervaring blijkt dat de beste resultaten worden behaald wanneer gezond en goed eten wordt gecombineerd met (extra) beweging. Het afslanken gaat hierdoor beter en het effect op langere termijn is veel groter.

Meer informatie
of direct aanmelden?

Vul geheel vrijblijvend onderstaand formulier in voor meer informatie. Uiteraard bent u ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij Fitplan.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer

Bericht

Succesvolle gezondheid bevorderende programma’s bevatten de volgende elementen:

  • Het stimuleren van lichamelijke activiteit
  • Voedingsvoorlichting
  • Aspecten van gedragsverandering v.w.b. voeding en beweging

De cursus Fit in Vorm kenmerkt zich door aanwezigheid van al deze elementen.

Beweging:

iStock_000040538374_MediumGedurende 4,5 maanden traint u 2x per week een uur en vervolgens de laatste 1,5 maand 1 x per week een uur. Deze fysieke trainingen vinden plaats bij Fitplan Sport-medisch centrum te Leeuwarden. De compleet ingerichte trainingszaal is gedurende het cursus uur geheel ter beschikking voor deelnemers van de cursus. Het onderdeel bewegen wordt begeleid door een fysiotherapeut en/of medisch trainer met voldoende kennis van bewegingsschema’s omtrent afvallen en ervaring met het begeleiden van gedrag- en leefstijlverandering.

Voeding:

iStock_000063915723_MediumHet onderdeel voeding wordt verzorgd door een dietiste. Gedurende een aantal bijeenkomsten gaat zij met u aan de slag om inzicht te krijgen in de juiste voedingsmiddelen, eetgewoontes en eetgedrag. Naast de voorlichting over hoeveelheden, productkeuze en bereidingsmogelijkheden zal zij ook ingaan op uw leefstijl en bewustwording omtrent voeding.

Gedragsverandering:

iStock_000060545654_MediumNaast de fysiotherapeut/trainer en de diëtiste zult u ook van de coach advies krijgen over uw manier van omgaan met voeding en beweging. Een goed resultaat boeken binnen de cursustermijn is niet voor iedereen haalbaar, dit hangt van veel factoren af die niet altijd even duidelijk aan te wijzen zijn. Het team tracht u hier zo goed mogelijk mee te helpen.

Normaliter duurt een beweegprogramma vergoed door de zorgverzekeraar 3 maanden. Wij zijn echter van mening dat de belangrijkste factor, namelijk gedrag/leefstijlverandering, niet mogelijk is binnen zo’n korte periode, Vandaar dat wij dit programma in een iets ander jasje hebben gegoten en het verlengd hebben tot een programma van 6 maanden.

Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt het grootste gedeelte van het programma vergoed. De fysiotherapeut kan dit voor u nagaan. Programma start bij voldoende deelname. Er zijn nog een paar plaatsjes beschikbaar!