Techniektraining hardlopen - Fitplan Leeuwarden

Techniektraining hardlopen

Hardlopen is op dit moment helemaal in. En dat is mooi. Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen gaan hardlopen. Naast dat je er fit van wordt, heb je er ook weinig materiaal voor nodig. Je kunt het overal doen. Wanneer je het regelmatig doet, zal je ervan afvallen. Je kunt alleen of met anderen lopen. En voor diegene die echt enthousiast geworden zijn, zie je steeds vaker dat men, na een periode van trainen, een prestatieloopje gaat doen. Kortom: voor ieder wat wils.

Maar in de praktijk blijkt dat bij mensen die beginnen met hardlopen (maar zeker ook bij de wat meer gevorderde lopers) relatief veel blessures voorkomen. De oorzaak is vaak multifactorieel.

  • Vaak ontstaat een blessure door een gebrekkige hardlooptechniek. Dit kan komen door een zwakke fysieke gesteldheid die het überhaupt niet mogelijk maakt om technisch goed te lopen. Maar ook vaak door een slechte coördinatie.
  • Verkeerde opbouw van de training.
Dagen/tijden:

Leeuwarden: Donderdag 18.00 uur – Start mei 2018 – Orionweg 47 Fitplan
Sneek: Dinsdag 18.30 uur – Start mei 2018 – Veemarktterrein

Kosten

Deze zijn € 50,- of drie fysiotherapie behandelingen.

Meld je direct aan

Geslacht

Naam (verplicht)

Geboortedatum

Adres (verplicht)

Woonplaats (verplicht)

Emailadres (verplicht)

Telefoonnummer

Bericht

Elke maand starten we met een nieuwe cyclus, het hele jaar door, met uitzondering van de zomerperiode. Er moeten minimaal drie deelnemers zijn, anders wordt een maand later gestart. Vooraf krijg je telefonisch bericht wanneer de cursus start. Mocht je een training niet kunnen bijwonen dan krijg je een maand later de gelegenheid om deze gemiste training in te halen bij een volgende groep. Met andere woorden; training één , twee of drie kun je in de andere groep inhalen wanneer zij daar aan toe zijn.

Naast dat Fitplan een planmatige aanpak heeft om loperblessures te onderzoeken en te behandelen (zie hiervoor bij ‘de hardloop-straat’), vinden wij het ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan preventie zodat er veel minder kans is dat er (loop)blessures ontstaan of telkens terugkeren.

Vandaar dat we nu de mogelijkheid bieden om hardlooptechniek-trainingen te volgen en hiermee de basis goed aan te leren/verbeteren van technisch goed lopen. Hierbij krijg je geen aangereikte trainingsschema’s en we doen geen individuele loopanalyse vooraf. Dit is natuurlijk wel mogelijk maar daarvoor zou je een aparte afspraak kunnen maken bij één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

De korte cursussen bestaan steeds uit een drietal trainingen van een uur. Met als doel om je eigen techniek te optimaliseren en hierdoor de kans op blessures te verkleinen. In deze drie trainingen gaan we te werk volgens de zogenaamde 4-stappen methode. Er zal methodisch gewerkt worden om op elk onderdeel van deze vier stappen je eigen verbetering te kunnen creëren. Twee van de vier stappen zullen in training één worden doorlopen. De andere twee onderdelen tijdens de tweede training. De derde training zal bestaan uit een herhaling en samenvoegen van het geleerde.

Tot slot krijgt iedere deelnemer een hand-out mee van de methodische opbouw van de 4 stappen zodat je een handig naslagwerk hebt.

Voor wie is de Techniektraning hardlopen?

De cursus is vooral bedoeld voor recreatieve lopers en/of mensen die al eens een prestatieloopje hebben gedaan. Omdat we met techniek bezig zijn gaan we geen lange afstanden achter elkaar lopen. Dus wanneer je bijvoorbeeld nog geen 15 minuten achter elkaar kunt lopen, maakt dat niks uit voor deze training. We trainen buiten, op korte afstand van ons centrum. Wanneer je op dit moment een blessure hebt waardoor het hardlopen niet lukt, is het verstandiger om pas te starten met deze cursus wanneer je (nagenoeg) klachtenvrij bent. Raadpleeg in dat geval gerust eerst een van onze fysiotherapeuten!