Anti-stress coaching - Fitplan Leeuwarden

Fit-mind

Fitplan Leeuwarden

Home Therapie Fit-mind

Vermoeid, dipje, burn-out klachten?

Tegenwoordig ervaren veel mensen stressklachten in het dagelijks leven. Sporten in het algemeen heeft hierop een positieve uitwerking, weten we ondertussen uit de verschillende wetenschappelijke onderzoeken. We hebben echter een aantal opties binnen ons centrum met een hoog ‘anti-stress-gehalte’!

Een mooie combinatie van het coachen en het fysiek actieve is om een golfbeweging van in- en ontspanning te maken zoals de achterliggende gedachte van de les TACOYO (Training Ademhaling Conditie Ontspanning en YOga) is. De interactie tijdens een TACOYO les tussen actief bezig zijn enerzijds en de ontspanning anderzijds is hierin een belangrijke kern om in balans te komen/ te blijven. Het coachingsmoment kan verder ondersteunen in de bewustwording van het gedrag.

Coaching op maat

Een vernieuwende aanpak op het gebied van mentale coaching en begeleiding: anders, direct en duurzaam!

Tijdens (lichte) fysieke activiteiten word je mentaal gespiegeld en uitgedaagd. Een unieke en positieve manier om bewust te worden van je eigen gedrag en hoe je hierin kan anticiperen. Door het vrijwel direct toe te passen kun je meteen de vertaalslag maken naar het dagelijks leven.

Tegenwoordig wordt er veel gevraagd vanuit de maatschappij en zijn psychische klachten en (de daarop volgende) fysieke klachten niet meer uit de maatschappij weg te denken:

  • 1 op de 7 werknemers is bekend met burn-out klachten (CBS).
  • 8% van de Nederlanders geeft aan in depressieve klachten te hebben (gehad) (CBS).

De vraag is; hoe kunnen we hier zelf beter mee leren omgaan?

  • Kun je jouw leven sturen of word je geleefd?
  • Hoe hoog leg je de lat? Loop je tegen jouw grenzen aan, of loop je er juist continue overheen?
  • Zie je mogelijkheden en kansen in je eigen (bedachte) belemmeringen?
  • Weet je wat je wilt, of vind je het moeilijk om keuzes te maken?
  • Wil je meer zelfvertrouwen of meer vertrouwen in jouw lichaam krijgen?
  • Wil je anders omgaan met tegenslagen?
  • Wil je beter leren ontspannen?

Deze vorm van coaching op maat is een praktische en nuchtere aanpak om jezelf beter te leren kennen, om je mindset positief te veranderen én zo uiteindelijk meer te kunnen genieten van diegene wie jij bent!

Er wordt gebruik gemaakt van bepaalde technieken zoals focus, ademhalingstechniek, visualisatie, mindfullness, ontspanningsoefeningen en het ECO-coachen (volgens het Vinden-Binden-Scoren principe).

De tarieven kunt u vinden onder Bedrijfsinformatie – Tarieven.

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden!