Shockwave - Fitplan Leeuwarden

Shockwave

Fitplan Leeuwarden

Home Therapie Shockwave
shockwave1

Shockwave Leeuwarden

Veel mensen hebben last van een tenniselleboog, hielspoor, achillespees, kniepees of schouderverkalking en hebben al diverse behandelmethoden geprobeerd maar blijven klachten houden. Een succesvolle methode om deze pijn te behandelen is Extracorporeal ShockWave Therapy (ESWT). Deze methode is vergelijkbaar, en ook afgeleid, van de werking van de niersteenvergruizer. Door middel van gefocusseerde schokgolven wordt de pijnlijke plek behandeld. Een operatie kan hierdoor in veel gevallen worden voorkomen met shockwave.

Chronische pijnklachten gelokaliseerd in spieren en pezen zijn vaak behandelbaar met deze nieuwe vorm van pijnbestrijding. Bijvoorbeeld de tenniselleboog, golferselleboog, pijnlijke achillespees, runnersknee of jumpersknee, shinsplintsklachten en hielspoor.

Pijnbehandeling met Shockwave

Shockwave wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling van het bewegingsapparaat. In tegenstelling tot conventionele behandelmethodes wordt met shockwavetherapie de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden zonder medicatie of chirurgie.

Combinatie met echografie

Shockwave wordt in ons centrum altijd gecombineerd met echografie. Middels echografie kunnen we eerst het te behandelen gebied in kaart brengen, bijvoorbeeld het stukje kalk in de schouder, de verdikking in de fascie of het aangedane stukje in de pees. Dit is erg belangrijk, misschien wel het belangrijkste voor het uiteindelijke behandelresultaat; De plaats van de pijn is namelijk niet altijd de plaats waar de shockwave op gericht moet worden! Aangezien er behoorlijk wat ‘schokken’ uitgedeeld moeten worden op één vierkante cm, is het van belang exact te weten waar de shockwave therapeut zijn moet. Wanneer een patient shockwave zonder echografie heeft ondergaan en het resultaat was niet bevredigend, kan de vraag dus gesteld worden of het wel efficient is geweest.

Aangesloten bij shockwave netwerk

Wij zijn aangesloten bij het shockwave netwerk, voor meer informatie kunt u ook terecht bij de website hiervan: http://www.shockwavenet.nl/