Leefstijladvies op de juiste manier

Ik ben beweeg- en leefstijladviseur. Maar wie weet wat een beweeg- en leefstijladviseur precies doet? Met deze blog hoop ik mensen de beweeg- en leefstijladviseur te laten kennen en herkennen.

Bravo!

De beweeg- en leefstijladviseur (BeLa) werkt op verschillende gebieden die ik het beste kan beschrijven als de BRAVO-factoren. De BRAVO factoren staan voor bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. Op deze gebieden is de BeLa actief en ondersteunt mensen die hierin een positieve verandering willen voor hun gezondheid.

Dit wordt vooral gedaan door het aanbieden van kennis binnen BRAVO factoren, het achterhalen waar (on)bewuste handelingen op dit gebied vandaan komen en het positief veranderen van je leefstijl.

Eerlijk over eten

Laten we als voorbeeld het voedingsadvies nemen. Tegenwoordig kom je om in de, al dan niet zelfverklaarde, dieetgoeroe’s, afvalcoaches en personal trainers die allemaal hun eigen visie op een gezond voedingspatroon hebben. Om door al deze bomen het bos te zien, dat vergt nogal wat inzicht en kennis. Vandaar dat we bij Fitplan veel waarde hechten aan wetenschappelijk onderbouwde patronen die erg makkelijk zijn in te passen in je dagelijkse voeding. Deze patronen hebben niets te maken met light of mager eten, maar met vers, onbewerkt en gevarieerd eten.

Rust creëren

Maar ook de factor ontspanning kan niet voor lief worden genomen. Het is niet voor niets dat steeds meer (jongere) mensen kampen met burn-outs en stress gerelateerde klachten. De BeLa is er dan ook voor mensen die meer uit zichzelf willen halen, meer energie willen en deze stress gerelateerde klachten willen oplossen.

Wat kan Fitplan voor je betekenen?

Wil je naast het sporten alles uit jezelf halen, kennis opdoen over een gezonde leefstijl en meer energie krijgen, dan ben je bij ons op de juiste plek. Het veranderen van gedrag gebeurt niet in één dag, vandaar dat ons pakket een looptijd heeft van zes maanden.

De werkwijze varieert van digitaal contact tot persoonlijke coaching bij Fitplan te Leeuwarden. Ook als je niet sport bij ons kun je gebruik maken van dit abonnement.

Ga voor meer informatie naar de pagina Leefstijl coaching op deze website.

Twijfel niet! Ga ervoor!

Ben jij klaar met jojoën met je gewicht, weinig energie hebben en is er plaats voor verbetering in je leefstijl dan ben óók daarvoor op de juiste plek bij Fitplan Sport-medisch centrum. Neem voor vragen gerust contact op ons op.

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?