• Professionele begeleiding
  • Kleinschalig met persoonlijke aanpak
  • Eerlijk en resultaatgericht advies

Cursus mindfulness & relaxercise in Leeuwarden

Je kent het vast wel; de dagelijkse hectiek waarbij je op de automatische piloot aan het leven bent, je rent van afspraak naar afspraak zonder bewust te zijn van het moment zelf. De dagen vliegen voorbij, maar ben je er echt ‘bij’ geweest?

Mindfulness is een manier van leven wat het tegengestelde effect hiervan wil bereiken en het betekent simpelweg bewust zijn van het huidige moment. Kort gezegd; nú leven.

Hieronder lees je wat de inhoud van de cursus is. Deelname is individueel, we houden dus rekening met je persoonlijke situatie.

 

Afspraak maken Contact opnemen

 

 

Anoniem

Evaluatie Mindfulness & Relaxercise cursus; top! Chanou voelde heel goed aan waar mijn behoeftes lagen. Alles was bespreekbaar. De cursus sloot goed aan op mijn wensen en ik kan deze zeker aanraden!

Dieuwertje de Jong - Ik heb mijn persoonlijke doelstelling gehaald

Leer omgaan met (on)aangename gebeurtenissen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een mindfulnesscursus naast de klassieke cognitieve gedragstherapie, een effectieve behandelmethode is voor angst, depressie, burn-out klachten, stress en pijn.

Tevens heeft mindfulness een bewezen effect op:

  • Het krijgen van meer energie
  • Een verlaging van het stresshormoon cortisol, bloeddruk en hartslag
  • Een vermindering van chronische (hoofd)pijnklachten, faalangst en examenvrees
  • Afname van astma- en/of hyperventilatie symptomen.

Inhoud van de cursus mindfulness

Tijdens de zes sessies van onze cursus mindfulness & relaxercise maak je allereerst kennis met de eigen stressoren, waardoor raak je gespannen en hoe merk je dit in je lichaam? Je leert hierbij stil te staan en het eigen lichaam beter aan te voelen. Deze bewustwording is stap één om er ook echt wat aan te gaan doen.

Verder krijg je handvaten wat te doen om te ‘ontstressen’ en zo de fysieke/ mentale klachten te verminderen. Dit doen we onder andere met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Door deze oefeningen toe te passen als oefenvorm en later ook in te voegen in het dagelijks leven (time management) kun je (pieker)gedachten beter loslaten en rustiger worden in je lijf.

Lees hier referenties van kandidaten die de cursus reeds hebben gevolgd.

Afgestemd op jou

Omdat de sessies individueel worden aangeboden is er alle ruimte voor persoonlijke wensen. De cursus is een leidraad maar zal zeker worden aangepast op wat jij wilt bereiken. Met onze ervaring voelen we vaak snel aan waar je behoeftes liggen en passen de sessies hier op aan.

Na het volgen van deze mindfulness & relaxercise cursus kun je weer vertrouwen op de signalen van het lichaam en weet je wat je moet doen om rust te pakken, meer kwaliteit aan je leven te geven en zo bewuster van het moment te genieten!

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift, that is why we call it the present.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je vrijblijvend het contactformulier invullen. We nemen dan persoonlijk contact met je op. Of plan direct een afspraak in onze agenda in.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Coaches

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?