• Gratis proefles yoga
  • Gezellig en betrokken sfeer
  • Kleinschalig met persoonlijke aanpak

Stoelyoga en yoga bij Parkinson bij Fitplan in Sneek

Laagdrempeliger bewegen kan bijna niet! Stoelyoga; het kenmerkt zich door de eenvoudige bewegingen en houdingen en het rustige tempo waarin de les gegeven wordt.

Alle bewegingen zijn rustig, mild en uit te voeren op een stoel. Dus ook een op een bureaustoel of een rolstoel. Eigenlijk is deze vorm van yoga voor iedereen te doen.

Direct reserveren Gratis proefles Proefmaand sporten

Dit is stoelyoga

Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daarom voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Als korte opfrispauze in de klas of op het werk als volledig beweeg- en ontspanprogramma voor iedereen die om wat voor reden dan ook niet op de yoga mat wil of kan deelnemen.

Voordelen van stoelyoga

Uiteraard zijn dezelfde effecten voelbaar als bij de reguliere yoga (interne links naar yin pagina), je stimuleert bloedsomloop, ademhaling, flexibiliteit en mobiliteit. Daarnaast werkt het enorm ontspannend en rustgevend voor onze geest. Je houding verbetert en je krijgt soepele spieren en bindweefsel.

Stoelyoga bij Parkinson

Met name voor Parkinson cliënten is bewegen niet altijd even vanzelfsprekend. De ziekte gaat gepaard met verstijving, beven en coördinatie- en balansproblemen. Ook zien we regelmatig het mentale welzijn achteruit gaan en kunnen Parkinsoncliënten lijden aan depressiviteit. Stoelyoga draagt positief bij aan het verlichten van deze symptomen. Dat bewegen goed is voor ons mentale welzijn, is allang aangetoond!

Inhoud van de yoga lessen

Tijdens deze groepslessen zal er veel aandacht zijn voor:

  • Ademhalingsoefeningen
  • Ontspanningsoefeningen
  • Meditatieve oefeningen
  • Rek- en stretchoefeningen
  • Focus- en mindset oefeningen

Lesrooster en tarieven

Het lesrooster stoelyoga & stoelyoga voor Parkinsoncliënten vind je hier. Klik hier voor een overzicht van al onze abonnementen en tarieven.

Je kunt onze stoelyoga & stoelyoga voor Parkinsoncliënten lessen eenvoudig online reserveren. Het rooster is hier te vinden. Klik hier voor meer informatie over onze abonnementen en tarieven. In Sneek wordt er naast stoelyoga en yoga bij Parkinson ook Yin Yoga gegeven.

In Sneek werken we met een strippenkaart voor 10 lessen, een losse les is natuurlijk ook mogelijk. Gebruik je zo’n strippenkaart, dan is het goed om te weten dat onze online afsprakenmodule bijhoudt hoeveel lessen je hebt gehad en wanneer je een nieuwe strippenkaart mag kopen. Reserveer dus gewoon je eerstvolgende les!

Proefmaand sporten of een gratis proefles

Ter kennismaking met ons fitnesscentrum in Sneek of Leeuwarden een maand sporten, probeer het vrijblijvend. Tijdens deze proefmaand kun je voor een vast bedrag onbeperkt fitnessen en groepslessen volgen. Je zit nergens aan vast en kunt na de proefmaand besluiten of je een abonnement neemt.

Nieuwsgierig of een bepaalde groepsles, bijvoorbeeld yoga, bij je past? Meld je dan aan voor een kosteloze proefles en probeer het vrijblijvend!

Kennismaken met Anneke, lees hier haar persoonlijke profiel. Kom gerust langs in Sneek of Leeuwarden voor een bakje koffie, wij staan je graag te woord.

Docente

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.