• Bekkenfysiotherapie op u afgestemd
 • Professionele begeleiding
 • Persoonlijke aandacht

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeute richt zich op mensen met problemen in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem. Dit kunnen zowel mannen en vrouwen als kinderen zijn.

Veel klachten zijn te verhelpen maar mensen hebben vaak moeite om met deze klachten bij een zorgverlener aan te kloppen. Schaamte speelt daarbij een rol. Als ze over die schaamte heen stappen, blijkt het leven weer veel prettiger te worden.

Afspraak maken Contact opnemen Vraag advies

Bekkenfysiotherapie Leeuwarden

De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt. Die bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat urine, winden en ontlasting losgelaten of opgehouden kunnen worden. De spieren dragen bij aan de stabiliteit van het bekken. Ook hebben ze een functie bij seksualiteit. Functioneren de bekkenbodemspieren niet goed, dan kan dat tot problemen op deze gebieden leiden. Pijn in de onderbuik, in de bekkenbodem of bij het stuitje of schaambeen komen hierbij ook voor. Lage-rug- en bekkenpijn kunnen ook veroorzaakt worden door niet goed functionerende bekken- en bekkenbodemspieren.

Wanneer bekkenfysiotherapie?

 • Niet te onderdrukken, veel aandrang, ongewild verlies of moeite hebben om te plassen en/of ontlasten.
 • Vaak last hebben van blaasontsteking.
 • Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen.
 • Pijnklachten in de onderbuik, rond de anus en/of de geslachtsorganen.
 • Seksuele problematiek gerelateerd aan functiestoornissen van de bekkenbodem, zoals pijn bij het vrijen, erectie- en orgasme stoornissen.
 • Prostaatontstekingen of irritatie en pijnklachten in de bekkenbodem.
 • Voor en na operaties in buik en bekkengebied.
 • Bekkenpijn en lage rugklachten door zwangerschap of andere oorzaken.
 • Begeleiding tijdens de zwangerschap en na de bevalling (ook ter voorkoming van klachten).

De bekkenfysiotherapeut helpt u bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarbij wordt soms gebruikgemaakt van speciale apparatuur. Die apparatuur meet de activiteit van de bekkenbodemspieren en maakt die voor u inzichtelijk.

Advies gaat verder

De bekkenfysiotherapeut adviseert u – als het nodig is – over houding, belasting, toiletgedrag, drink- en eetgedrag en ondersteunende hulpmiddelen zoals een bekkenband. Ook met vragen op seksueel terrein kunt u bij de fysiotherapeut terecht. De bekkenfysiotherapeut is bevoegd en deskundig om bij mannen en vrouwen inwendig onderzoek te doen.

Bekkenfysiotherapie via Fitplan

Bekkenfysiotherapeute Mariëlle Gielen houdt praktijk bij Fitplan Sport-medisch centrum te Leeuwarden en Sneek en in Franeker in gezondheidscentrum ‘t Want.

Om een afspraak met haar te maken kunt u contact opnemen via haar eigen website www.bekkenfysiotherapie-friesland.nl.

Behandelaar

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.