• Gratis proefles yoga
  • Gezellig en betrokken sfeer
  • Kleinschalig met persoonlijke aanpak

Yin Yoga bij Fitplan Sneek en Leeuwarden

Eén van de populairste yogavormen van dit moment en logisch ook! Veel mensen zijn op zoek naar het voelen van tijd, ruimte, acceptatie en een diepe ontspanning.

Yin Yoga komt tegemoet aan deze behoeften en sluit hier heel mooi op aan.

Het fijne van Yin Yoga is dat je weinig hoeft te doen om veel te bereiken!

Direct reserveren Gratis proefles Proefmaand sporten

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een statische en verstillende vorm van yoga waarin houdingen een langere tijd (minimaal 3-5 minuten) passief worden vastgehouden. In plaats van actief de spieren aanspannen, wil je in Yin Yoga deze spieren juist ontspannen. Het doel is om je over te geven aan de stretch en het eerste ongemakkelijke gevoel daarvan te accepteren.

Werking van Yin Yoga

De structuur waar Yin Yoga het meest op inwerkt is het bindweefsel. Deze structuur moet langere tijd gerekt worden om er ontspanning in te krijgen, het helpt je dus om flexibeler te worden. Daarnaast heeft Yin Yoga groot effect op je geest, het geeft je ruimte en het helpt je spanning los te laten. Onveranderbare zaken kun je beter accepteren, je zoekt de stilte op in jezelf en leert omgaan met weerstand.

Het mooie van Yin Yoga is dat je juist nìks hoeft te doen om veel te bereiken: je laat de zwaartekracht zijn werk doen. Er zal letterlijk en figuurlijk ruimte ontstaan door niets te doen. Hoe mooi klinkt dat?

Yin Yoga en mindfulness zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en tijdens de lessen komt dit ook aan bod: Je oefent in niet oordeel-loos zijn, in het hier en nu te zijn en dat sommige gedachten maar slechts gedachten zijn zonder betekenis. Daarnaast is er veel aandacht voor het ervaren en voelen van compassie en acceptatie van de houdingen en je lichaam. Het is goed zoals het is, jij bent goed zoals jij bent.

Lesrooster en tarieven

Het lesrooster voor Yin Yoga vind je hier. Klik hier voor een overzicht van onze abonnementen en tarieven.

In Sneek wordt er naast Yin Yoga ook Stoelyoga en yoga bij Parkinson gegeven.

Proefmaand sporten of eerst een gratis proefles?

Ter kennismaking met ons fitnesscentrum in Sneek of Leeuwarden een maand sporten, probeer het vrijblijvend. Tijdens deze proefmaand kun je voor een vast bedrag onbeperkt fitnessen en groepslessen volgen. Je zit nergens aan vast en kunt na de proefmaand besluiten of je een abonnement neemt.

Nieuwsgierig of een bepaalde groepsles, bijvoorbeeld yoga, bij je past? Meld je dan aan voor een kosteloze proefles en probeer het vrijblijvend!

Kennismaken met Anneke, lees hier haar persoonlijke profiel. Kom gerust langs in Sneek of Leeuwarden voor een bakje koffie, wij staan je graag te woord.

Docente

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.