• Gratis proefles yoga
  • Gezellig en betrokken sfeer
  • Kleinschalig met persoonlijke aanpak

Yin Yoga bij Fitplan Sneek en Leeuwarden

Eén van de populairste yogavormen van dit moment en logisch ook! Veel mensen zijn op zoek naar het voelen van tijd, ruimte, acceptatie en een diepe ontspanning.

Yin Yoga komt tegemoet aan deze behoeften en sluit hier heel mooi op aan.

Het fijne van Yin Yoga is dat je weinig hoeft te doen om veel te bereiken!

Direct reserveren Gratis proefles Proefmaand sporten

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een statische en verstillende vorm van yoga waarin houdingen een langere tijd (minimaal 3-5 minuten) passief worden vastgehouden. In plaats van actief de spieren aanspannen, wil je in Yin Yoga deze spieren juist ontspannen. Het doel is om je over te geven aan de stretch en het eerste ongemakkelijke gevoel daarvan te accepteren.

Yoga lessen in Sneek

Werking van Yin Yoga

De structuur waar Yin Yoga het meest op inwerkt is het bindweefsel. Deze structuur moet langere tijd gerekt worden om er ontspanning in te krijgen, het helpt je dus om flexibeler te worden. Daarnaast heeft Yin Yoga groot effect op je geest, het geeft je ruimte en het helpt je spanning los te laten. Onveranderbare zaken kun je beter accepteren, je zoekt de stilte op in jezelf en leert omgaan met weerstand.

Yoga lessen in Leeuwarden

Yin Yoga en mindfulness zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en tijdens de lessen komt dit ook aan bod: Je oefent in niet oordeel-loos zijn, in het hier en nu te zijn en dat sommige gedachten maar slechts gedachten zijn zonder betekenis. Daarnaast is er veel aandacht voor het ervaren en voelen van compassie en acceptatie van de houdingen en je lichaam. Het is goed zoals het is, jij bent goed zoals jij bent.

Flyer Yin Yoga bij Fitplan (PDF)

Nu ook Yogilates groepslessen in Sneek

Yogilates combineert het beste van yoga en pilates. Tijdens deze lessen worden pilates oefeningen afgewisseld met yoga stretches. Zo ontwikkel je op een leuke manier kracht, flexibiliteit en stabiliteit. Of je nu graag lekker actief wilt sporten of gewoon je lichaam sterk en soepel wilt houden. De focus ligt op balans, zowel in het lichaam als tussen body & mind. De ademhaling vormt een rode draad in de lessen. Nieuwsgierig of Yogilates iets voor jou is? Vraag dan een gratis proefles aan bij Fitplan in Sneek. Klik hier voor het lesrooster, je kunt je hier tevens aanmelden.

Lesrooster en tarieven

Je kunt onze Yin Yoga groepslessen eenvoudig online reserveren. Het rooster voor Leeuwarden en Sneek is hier te vinden. Klik hier voor meer informatie over onze abonnementen en tarieven. In Sneek wordt er naast Yin Yoga ook Stoelyoga en yoga bij Parkinson gegeven.

Proefmaand sporten of eerst een gratis proefles?

Ter kennismaking met ons fitnesscentrum in Sneek of Leeuwarden een maand sporten, probeer het vrijblijvend. Tijdens deze proefmaand kun je voor een vast bedrag onbeperkt fitnessen en groepslessen volgen. Je zit nergens aan vast en kunt na de proefmaand besluiten of je een abonnement neemt.

Nieuwsgierig of een bepaalde groepsles, bijvoorbeeld yoga, bij je past? Meld je dan aan voor een kosteloze proefles en probeer het vrijblijvend!

Kennismaken met Anneke, lees hier haar persoonlijke profiel.

Docente

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.