• Resultaatgericht
 • Kleinschalig en persoonlijk
 • Rust vinden, stress verminderen

Coaching in Leeuwarden en Sneek

Coaching is een vorm van begeleiding waarbij je getriggerd wordt om positief te veranderen. Of je nu je leefstijl positief wilt veranderen, fysiek en mentaal beter in balans wilt komen of gecoacht wilt worden naar doelen die voor jou belangrijk zijn; een goede coach kan jou daarbij helpen!

Bij Fitplan sport-medisch centrum ben je aan het juiste adres!

Afspraak maken Contact opnemen

Coaching op maat, grip op je leven

Fitplan heeft een vernieuwende aanpak op het gebied van mentale coaching en begeleiding: anders, direct en duurzaam! Tijdens (lichte) fysieke activiteiten word je mentaal gespiegeld en uitgedaagd. Een unieke en positieve manier om bewust te worden van je eigen gedrag en hoe je hierin kan anticiperen. Door het vrijwel direct toe te passen kun je meteen de vertaalslag maken naar het dagelijks leven.

Tegenwoordig wordt er veel gevraagd vanuit de maatschappij en zijn psychische en (de daarop volgende) fysieke klachten niet meer uit de maatschappij weg te denken:

 • 1 op de 7 werknemers is bekend met burn-out klachten (CBS).
 • 8% van de Nederlanders geeft aan in depressieve klachten te hebben (gehad) (CBS).

Hoe kunnen we hier zelf beter mee leren omgaan?

 • Kun je jouw leven sturen of word je geleefd?
 • Hoe hoog leg je de lat? Loop je tegen jouw grenzen aan, of loop je er juist continue overheen?
 • Zie je mogelijkheden en kansen in je eigen (bedachte) belemmeringen?
 • Weet je wat je wilt, of vind je het moeilijk om keuzes te maken?
 • Wil je meer zelfvertrouwen of meer vertrouwen in jouw lichaam krijgen?
 • Wil je anders omgaan met tegenslagen?
 • Wil je beter leren ontspannen?

Deze vorm van coaching op maat is een praktische en nuchtere aanpak om jezelf beter te leren kennen, om je mindset positief te veranderen én zo uiteindelijk meer te kunnen genieten van diegene wie jij bent!

Er wordt gebruik gemaakt van bepaalde technieken zoals focus, ademhalingstechniek, visualisatie, mindfulness en ontspanningsoefeningen. Lees hier meer over mindfulness.

Welke vorm van coaching past bij mij?

Vermoeid, dipje, burn-out klachten? Ons Sport-medisch centrum heeft een aantal opties in het programma waarbij ‘anti-stress’ centraal staat:

 • Mindfulness
  Cursus voor bewustwording, focussen en ervaren
 • Fit-totaal
  Unieke groepslessen op muziek voor lichaam én geest.
 • Pilates
  Uitgebalanceerde oefeningen voor jong en oud
 • FitStap programma
  Beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN)

We doen daarnaast ook twee programma’s waarbij de focus ligt op voeding, bewegen, gezond gewicht én motivatie en gedrag. Nieuw is het 8-weekse personal coaching programma.

Actief en ontspannen bezig zijn

Een mooie combinatie van coachen en het fysiek actieve is om een golfbeweging van in- en ontspanning te maken. Dit is de achterliggende gedachte van de les Fit-totaal. De interactie tijdens een Fit-totaal les tussen actief bezig zijn enerzijds en de ontspanning anderzijds, is de kerngedachte om in balans te komen/ te blijven. Het coachingsmoment ondersteunt deelnemers in de bewustwording van het eigen gedrag.

Online coaching of mindfulness

Het eerste wat we tegenwoordig doen als we hulp nodig hebben is online zoeken op internet wat onze problemen zijn en hoe we deze kunnen oplossen. Hierin kunnen wij nu helpen met online coaching! Online coaching is persoonlijk, snel, effectief en je kunt direct krijgen wat je wilt! Je hebt geen reistijd meer nodig en zit in je eigen veilige thuis situatie terwijl je aan het (beeld)bellen bent.

Als je moeilijk van huis kan, of in deze tijden van ‘crisis’ niet weg kan, heb je wellicht wél de behoefte om tips te krijgen om bijvoorbeeld beter te kunnen ontspannen. Of misschien heb je belang bij mindfulness oefeningen om wat meer in het nu te leven en je minder zorgen te maken over het verleden of de toekomst. Middels online coaching kan op jouw behoefte de sessie worden ingevuld. Wilt je eerst kijken of het wat voor je is? Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen!

Probeer het ook!

Fitplan heeft al veel mensen op weg geholpen om te ont-stressen en blijvend fitter te zijn van lichaam en geest. Ben je ook nieuwsgierig geworden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en een advies op maat voor jouw situatie. Voor veel van onze groepslessen is het mogelijk om gratis en vrijblijvend een proefles aan te vragen. Dat is natuurlijk de beste manier om ons én onze persoonlijke werkwijze beter te leren kennen.

Leer wat coaching voor jou kan doen

Wil je gericht advies over wat jij kunt bereiken met onze actieve vorm van coaching? Neem vrijblijvend contact op, we helpen je graag je persoonlijke doelen te behalen. Direct een eerste afspraak maken, dat kan eenvoudig online!

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Coaches

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.