• Gecertificeerde Muligan therapie behandelaars
  • Kleinschalig met persoonlijke aanpak
  • Professionele medische begeleiding

Mulligan therapie Leeuwarden Sneek

Het Mulligan Concept is een methode die door een groot aantal fysiotherapeuten en manueel therapeuten in Nederland wordt gebruikt om pijnvrij te kunnen mobiliseren. De methode gaat hypothetisch uit van een zgn. sporingsprobleem. Als metafoor kunt u hierbij denken aan een niet soepel lopende lade in een kast.

Het spoor terugvinden is hier vaak een kwestie van een subtiele aanpassing van de positie van de lade, waarna het openen en sluiten weer zonder frictie kan plaatsvinden.

Door in een menselijk gewricht deze gecorrigeerde beweging pijnvrij in te slijpen wordt het normale patroon hersteld. Dit fenomeen leidt vaak tot een snel en blijvend herstel van de gewrichtsfunctie.

Afspraak maken Contact opnemen Vraag advies

Het Mulligan Concept

Het Mulligan Concept is niet geschikt voor alle problemen, maar wel voor veel klachten aan het bewegingsapparaat, zoals b.v aan knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols, hand. U kunt zich hebben verstapt of een verkeerde beweging hebben gemaakt. Meestal is er op röntgenfoto’s of scans niets te zien maar ervaart u toch pijn, meestal bij de beweging.

Soms speelt de klacht al jaren, soms pas een paar dagen. Indien een gewricht niet goed spoort, is er vaak met de methode Mulligan Concept veel (en over het algemeen snel) resultaat te behalen. De Mulligan fysiotherapeut kan vrij snel beoordelen of er sprake is van een sporingsprobleem en of het Mulligan Concept voor u een geschikte behandeloptie is.

De methode valt gewoon onder reguliere fysiotherapie en/of manuele therapie. U bent dus verzekerd wanneer fysiotherapie en/of manuele therapie in uw verzekeringspakket is opgenomen.

Informatie vergoeding mulligan fysiotherapie

Mulligan therapie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar en in sommige gevallen uit het basispakket. Sinds een aantal jaren hebben wij besloten geen contracten meer te tekenen met zorgverzekeraars die twijfelachtige eisen stellen waardoor wij niet meer de kwaliteit van zorg kunnen leveren die wij zo belangrijk vinden. Wat dit voor u betekent? Bekijk hier de toelichting. Voor meer informatie kunt u ook bij een van onze medewerkers terecht. Of plan direct een afspraak in onze agenda in.

Behandelaar

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.