• Medische training op u afgestemd
  • Persoonlijke aandacht
  • Professionele medische begeleiding

Medische training

Medische of revalidatietraining heeft als doel de belastbaarheid van het lichaam te vergroten. U moet hierbij denken aan het trainen van uw conditie, uw spierkracht, balans en coördinatie. Medische training kan tevens een onderdeel of verlengstuk van onze ‘normale’ fysiotherapeutische behandelingen zijn.

Wij bieden met onze medische training diverse oefen- en beweegprogramma’s aan in het bijzonder voor mensen met één of meerdere van de onderstaande klachten of aandoeningen.

Afspraak maken Contact opnemen Vraag advies

Medische training is effectief voor

  • Hartklachten: mensen met een hartaandoening, bijvoorbeeld na een hartinfarct, dotterbehandeling, hartoperatie of hartfalen.
  • Longklachten: mensen met een aandoening als COPD of astma. Maar ook mensen met ernstige ademhalingsstoornissen, na een operatie aan de longen of bij overige aandoeningen aan de longen.
  • Oncologie: mensen welke kanker hebben of hebben gehad (begeleiding tijdens en na kankerprocessen).
  • Parkinson
  • Artrose
  • Rug-, nek- en schouderklachten: mensen met verschillende soorten (chronische) rugklachten en met (chronische) nek- of schouderklachten en nek gerelateerde hoofdpijnklachten.
  • Hersteltraining: door verminderde lichamelijke conditie na een operatie
  • Blessures (hersteltraining)

Verantwoord trainen onder deskundige begeleiding

De medische training vindt plaats in een aparte revalidatiezaal, welke is ingericht om op een verantwoorde manier, optimaal uw lichaam te kunnen trainen. Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut of medisch trainer, traint u hier in kleine vaste groepen, met een oefen- of beweegprogramma dat speciaal voor u is opgesteld. Vanzelfsprekend wordt er tijdens het opstellen van uw programma rekening gehouden met de beperkingen die uw klacht of aandoening(en) met zich meebrengen.

Iedereen kan meedoen

Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om bij ons te trainen. U wordt aan de hand van een individuele oefenprogramma geleerd om op een efficiënte uw lichaam te versterken. Het bijzondere aan onze trainingsmethode is de optimale begeleiding en de aandacht voor alle aspecten die bij fitnesstraining aan bod komen.

Het trainen in groepsverband maakt het niet alleen gezelliger, maar motiveert en zorgt voor meer plezier in het trainen wat leidt tot betere trainingsresultaten.

Behandelaars

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.