• Echografie op u afgestemd
  • Eerlijk en resultaatgericht advies
  • Persoonlijke aandacht

Echografie in Leeuwarden en Sneek

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat: Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten.

Hierdoor zijn we in staat diverse aandoeningen duidelijk in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking zijn op een echo zichtbaar.

Afspraak maken Contact opnemen Vraag advies

Anoniem

Na een tegenvallend resultaat van een haglund exostose operatie van de rechter en linker hiel contact gezocht met Fitplan. Na het maken van een echo gestart met shockwave therapie. 

Na 2 a 3 behandelingen was er al verbetering, en op dit moment is het lopen mogelijk zonder pijn en dan te bedenken dat er al een rollator werd gebruikt!

Ali Heida - Behandeling in een ontspannen sfeer met deskundig mensen.

Echografisch onderzoek

Door echografisch onderzoek is het mogelijk de juiste ‘werk’diagnose te stellen en u de behandeling te geven die daarbij hoort. Bedenk echter goed dat wij fysiotherapeuten niet de aangewezen zorgverleners zijn tot het stellen van een diagnose! Wij zijn per slot van rekening geen radiologen voor wie dit werk dagelijkse kost is.

In onze centra in Leeuwarden en Sneek gebruiken we echografie om deze reden dus ook niet om diagnoses te stellen, maar vooral ter evaluatie van ons eigen handelen; tijdens het behandeltraject kunnen we het herstel van het weefselstructuur volgen. En zo nodig de behandeling of training aanpassen aan de hand van de echobeelden. Bijvoorbeeld echografie van de schouder. Natuurlijk is het mooi dat we een beeld hebben van ‘hoe het er van binnen uit ziet’ en u eventueel heel gericht kunnen doorverwijzen naar de (huis of sport) arts of specialist.

Echografie: snel, gemakkelijk en comfortabel

Musculoskeletal Ultrasound biedt, tegen lage kosten, een non-invasieve methode om diagnostische informatie te krijgen van het bewegingsapparaat. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Als de behandelaar zelf het onderzoek uitvoert bij de patiënt ziet hij onmiddellijk de dynamische beelden, dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts statische beelden opleveren.

Tijdens een ultrasound onderzoek kan de patiënt actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. De behandelaar kan dan direct een relatie leggen tussen de klacht (bijvoorbeeld achillespees, tenniselleboog, hielspoor, slijmbeursontsteking) en de beelden welke hij ziet.

Echo netwerk Sneek

In Sneek hebben de echoënde fysio’s zich verenigd in een bescheiden netwerk, waarin de praktijken onderling verschillende afspraken hebben gemaakt op het gebied van echografie.

Doel van echografie is altijd dat het ondersteunend is aan de fysiotherapeutische behandeling. Het sluit mogelijk uit dat ziekenhuiszorg nodig is, of het kan helpend zijn in het kiezen tussen de verschillende fysiotherapeutische behandelmogelijkheden.

Wij stellen dus geen diagnoses zoals echografisten in het ziekenhuis dat wel doen. Bent u doorverwezen voor een echo-onderzoek in het ziekenhuis, maar is de wachttijd hiervoor erg lang; dan kunt u in sommige gevallen ook bij ons terecht. Dit doen we dan in overleg met, of op verwijzing van de huisarts.

Andere deelnemende praktijken:

  • FysioMaks
  • Topfysio
  • Vitaal

Echografie behandelaars

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.