• Resultaatgericht
 • Blijvende gedragsverandering
 • Vergoed vanuit de basisverzekering

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) – COOL-programma

Behoor je tot de mensen met (een verhoogd risico op) diabetes en hart- en vaatziekten? Zwaarlijvig of te maken met ernstig overgewicht? Dan kom je in aanmerking voor ons programma Coaching op Leefstijl (COOL). Binnen Fitplan is Kim opgeleid om dit coachingstraject uit te voeren. Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet van je eigen risico af. Een enkele verzekeraar vergoedt het programma niet 100%, check het voor de zekerheid dus altijd zelf even.

Het programma is er op gericht je algehele leefstijl te veranderen met als inzet blijvend gewicht te verliezen. Interesse, bij Fitplan Sport-medisch centrum ben je aan het juiste adres!

Nog veel vragen over de GLI? Dan vragen we je om eerst een telefonische afspraak te maken. Als je vastbesloten bent om daadwerkelijk te starten kun je direct de intake inplannen.

Telefonische afspraak Intake inplannen

Anoniem

Blij dat ik het COOL-programma bij Fitplan ontdekt heb! Ik woog 107 kg toen ik begon, twee weken geleden was dat 101. Vond het met de feestdagen soms wel zwaar, volop gezelligheid en veel thuiszitten met de verleiding om te ‘overeten’. Toch bewuste keuzes gemaakt en op de eerste maandag van het nieuwe jaar direct de draad weer opgepakt. En ik werd beloond, de weegschaal stond op 100.7 kg. Als ik jullie niet had ontmoet woog ik nu vast 110…

Willy de Jong - Erg fijn dat ik Kim als mijn coach getroffen heb!

COOL-programma in het kort

 • Meetbaar resultaat en blijvende gedragsverandering/ levensstijl
 • Wordt vergoed vanuit de basisverzekering met een BMI vanaf 25 (geen eigen risico)
 • De duur van het programma is twee jaar, maatwerk daarbinnen is mogelijk
 • Vaste coach waarop je doorlopend kunt vertrouwen
 • Programma van gekwalificeerde leefstijlcoach


Extra bij Fitplan:

 • Weegschaalmeting met lichaamssamenstelling
 • Wanneer de keuze gemaakt wordt om ook bij ons te komen sporten; het maken van een specifiek trainingsschema en doorlopend contact met trainer
 • Whatsapp groep met groepsgenoten èn coach om makkelijk contact te kunnen hebben met elkaar

Gecombineerde Leefstijlinterventie

Sinds 2019 is het coaching op leefstijl programma onderdeel van de basisverzekering als zogenaamde Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Het is een coachingstraject gericht op het verbeteren van de algehele leefstijl van mensen die graag blijvend een gezond gewicht willen. Naast betere eetgewoontes en meer beweging is er in dit programma ook aandacht voor slaap en ontspanning, omgaan met stress, algehele vitaliteit en een juiste balans tussen werk en privéleven.

Binnen Fitplan is het mogelijk om het sporten samen te voegen met het GLI-programma, dit valt echter niet binnen de regulieren vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. In principe omvat de vergoeding dus puur het coaching/ gespreksdeel en niet het sporten. Bij de meeste zorgverzekeraars is het zo dat de rekening door de kandidaat zelf moet worden ingestuurd ter declaratie. Heb je hierover vragen dan horen we het graag.

Wat is COOL?

Met ons COOL-programma streven we naar een meetbare verbetering in de leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven van onze cliënten. Je krijgt basiskennis om zelf bewuste en gezonde keuzes te maken bij alles wat je doet. We letten erop wat bij jou past, zodat je het ook goed vol kunt houden. We stimuleren je zoveel mogelijk tijdens de looptijd van het traject en nemen valkuilen weg. Het uiteindelijke doel is een positieve verandering in gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose en/ of cholesterol te realiseren.

Voor wie?

Je komt in aanmerking voor het COOL-programma wanneer je:

 • Overgewicht (BMI tussen 25 en 30) hebt en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten of
 • Ernstig overgewicht (BMI van meer dan 30) hebt

En:

 • Doorverwezen wordt door jouw huisarts
 • Gemotiveerd bent om het tweejarige programma te volbrengen

Bereken je BMI hier

Inhoud van het programma

Het programma bestaat uit een basisdeel en een onderhoudsdeel en duurt in totaal 2 jaar. Beide onderdelen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten met max 15 deelnemers van 1,5 uur en 2 individuele gesprekken van 45 minuten waarin er ruimte is om dieper in te gaan op jouw persoonlijke doel. Daarnaast vindt een intake en een eindgesprek plaats.

Onderwerpen die zoal besproken worden:

 • Kleine aanpassingen – groot effect / gedragsverandering
 • Beweegnormen
 • Lekker eten en structuur / variatie, voedingswaarden, portiegrootte, samenstelling macro’s, mindful eten
 • Invloed van slapen, ontspanning en stress op afvallen
 • Gezond leven is plannen
 • Zelfmanagement strategieën, hoe om te gaan met verleidingen / valkuilen
 • Langere termijn – hoe vol te houden / hoe blijf je in beweging?

Informeer wat het COOL-programma voor jou kan doen

Het GLI-programma kent een vast start-moment, op dit moment zijn er een aantal groepen actief en hebben we ruimte voor nieuwe deelnemers. Er zijn meer mogelijkheden voor leefstijl coaching zonder vaste startdatum: kijk op deze pagina voor meer informatie.

Wil je gericht advies over wat jij kunt verwachten in het COOL-programma van de Gecombineerde Leefstijl Interventie? Neem vrijblijvend contact op via het formulier hieronder of plan een telefonische afspraak. Bekend met het programma en klaar om te starten, dan kun je direct een intake in onze agenda inplannen.

We helpen je graag om je persoonlijke doelen te behalen!

Meer informatie

 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Coaching bij Fitplan

Ons Sport-medisch centrum heeft verschillende coaching programma’s. Of je nu je leefstijl wilt verbeteren, fysiek en mentaal beter in balans wilt komen of gecoacht wilt worden naar persoonlijke doelen die voor jou belangrijk zijn; team Fitplan kan je daarbij helpen. Je leest er hier meer over.

Coaches

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.