• Gecertificeerde Taping behandelaars
  • Kleinschalig met persoonlijke aanpak
  • Vestigingen in Leeuwarden & Sneek

Medical Taping

Binnen onze centra in Leeuwarden en Sneek werken we met twee principes voor taping, te weten de ‘Testen en Trainen’-methode en medical taping. Het wordt gebruikt met de intentie om pijn, ongemak en belemmeringen te behandelen.

De tape zal de pijn veelal direct verlichten waardoor u weer prettig kunt bewegen. Ondertussen kan het lichaam herstellen en zal de taping worden afgebouwd.

Taping wordt toegepast bij uiteenlopende klachten aan de knie, achillespees, hamstring, pols, voet, enkel, rug of kuit, bij hielspoor of bijvoorbeeld een tenniselleboog.

Afspraak maken Contact opnemen Vraag advies

Tapen volgens het Testen en Trainen principe:

Deze manier van tapen is totaal anders dan de medical taping die normaliter wordt gebruikt. In plaats van de tape aan te brengen op een afgesproken manier (de trekrichting naar je toe of van je af), onderzoek je met deze methode veel meer in welke richting het gewricht pijnvrij(er) kan bewegen. Dit kan dus per tape-sessie verschillend zijn.

Na enkele stroken merkt u echt direct verschil en beweegt u met aanzienlijk minder pijn. Via het tape sturen we de fascie, de oppervlakkige bindweefsellaag die om onze spieren en gewrichten heen zit. Deze pijnvrije richting moet weer opgeslagen worden in ons brein als het ware.

Met minder pijn kunt u natuurlijk prettiger én beter bewegen en daarmee sneller de trainingsdoelen behalen, zoals optimaliseren van de stabiliteit of kracht. Het is natuurlijk niet de bedoeling om eindeloos ingetapet te moeten worden; het lichaam moet het weer zelf oppakken!

Benieuwd of deze methode van tapen u kan helpen? Neem contact op met Ronnie!

Echt een andere manier van tapen

Medical taping

Het medical taping concept is een methode die al meer dan 10 jaren bestaat en zijn oorsprong in Japan en Korea heeft. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

De achtergrond gedachte is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven. Denk aan hielspoor of een tenniselleboog en klachten aan de knie, achillespees, hamstring, pols, voet, enkel, rug of kuit.

Sinds 1998 wordt het ook steeds bekender in Europa. Sindsdien wordt het ook in Nederland steeds meer toegepast door opgeleide artsen en fysiotherapeuten. Bij Fitplan kunt u in Leeuwarden en Sneek terecht voor medical taping.

Eigenschappen van tape

  • De tape bestaat uit een anti-allergische, ventilerende en huidvriendelijke stof en is vrij van latex.
  • De Tape heeft een elasticiteit die overeenkomt met de menselijke huid (130-140%)
  • De tape is lucht- en waterbestendig zodat het ook bij het douchen en zwemmen niet hinderlijk is.
  • De tape kan 4-7 dagen (of nog langer) op uw huid blijven zitten, zonder de huid te irriteren.
  • Tape gaat 24 uur per dag, dat het op uw lichaam zit het lichaam behandelen, waardoor het herstelproces versneld wordt.

Hoe werkt de tape precies?

De gebruikte tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid.

Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis (dit is een laag onder uw huid), waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.

Twee centra voor taping in Friesland

Kom naar Fitplan in Leeuwarden of Sneek voor advies of een professionele behandeling. Voor beide taping methoden kunt u in overleg ook op de avond of in het weekend bij ons terecht.

Afspraak maken

Behandelaars voor medical taping

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.