• Gecertificeerde Taping behandelaars
  • Kleinschalig met persoonlijke aanpak
  • Vestigingen in Leeuwarden & Sneek

Medical Taping

Het medical taping concept is een methode die al meer dan 10 jaren bestaat en zijn oorsprong in Japan en Korea heeft. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

De achtergrond gedachte is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven. Denk aan hielspoor of een tenniselleboog en klachten aan de knie, achillespees, hamstring, pols, voet, enkel, rug of kuit.

Sinds 1998 wordt het ook steeds bekender in Europa. Sindsdien wordt het ook in Nederland steeds meer toegepast door opgeleide artsen en fysiotherapeuten. Bij Fitplan kunt u in Leeuwarden en Sneek terecht.

Afspraak maken Contact opnemen Vraag advies

Eigenschappen van Tape

  • De Tape bestaat uit een anti-allergische, ventilerende en huidvriendelijke stof en is vrij van latex.
  • De Tape heeft een elasticiteit die overeenkomt met de menselijke huid (130-140%)
  • De Tape is lucht en water bestendig zodat het ook bij het douchen en zwemmen niet hinderlijk is.
  • De Tape kan 4-7 dagen (of nog langer) op uw huid blijven zitten, zonder de huid te irriteren.
  • Tape gaat 24 uur per dag, dat het op uw lichaam zit het lichaam behandelen, waardoor het herstelproces versneld wordt.

Hoe werkt de Tape precies?

De gebruikte tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid.

Echt een andere manier van tapen

Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis (dit is een schicht van uw huis), waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.

Twee centra voor medical tape in Friesland

Kom naar Fitplan in Leeuwarden of Sneek voor advies of een professionele behandeling Voor medical taping kunt u in overleg ook op de avond of in het weekend bij ons terecht.

Behandelaar voor medical taping

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?