• Gratis proefles Fit-totaal
 • Gezellig en betrokken sfeer
 • Kleinschalig met persoonlijke aanpak

Fit-totaal

Fit-totaal is een training met Oosterse en Westerse invloeden. Series van ritmisch gevarieerde bewegingen worden afgewisseld met bewustwordings-, rek-, ademhalings- en yogatechnieken. Fit-totaal is een uitstekende manier om in conditie te komen en te blijven. Iedereen kan meedoen jong, oud man en vrouw.

We hebben geen ingewikkelde pasjes of apparaten, maar totaalbewegingen voor het hele lijf. Vooral de belangrijke houdingspieren komen aan bod, zoals de rug en buikspieren, maar er wordt ook gewerkt aan het uithoudingsvermogen, bij Fit-totaal verbrandt je al snel 450 Calorieën per les. Maar bewegen is niet het enige wat je doet. De lessen zijn er ook op gericht om te onthaasten en een stuk rust te vinden in de drukke week, maar hoe doe je dat eigenlijk, onthaasten?

Direct reserveren Gratis proefles Proefmaand sporten

Interval Relaxen Conditie Stretchen Ademhaling en Omgaan met stress

Fit-totaal leert je aandacht aan je lichaam schenken en eerder bewust te worden van signalen die het lijf geeft. Tijdens een les bouw je eerst (spier) spanning op door je hevig in te spannen en vervolgens door rustgevende oefeningen en muziek die spanning weer los te laten. Je leert dus goed voelen waar je eigen grenzen liggen, deze combinatie met inspanning is uniek. Tijdens de inspannende oefeningen wordt gebruik gemaakt van gewichtjes variërend van 0,5 tot 3 kilogram.

De les bestaat uit intensieve en energieke bewegingsvormen en verhoogt daardoor de stofwisseling, verbrandt overtollig vet en het verhoogt de conditie. Hoewel er Oosterse ontspanningstechnieken aan bod komen, is er zeker geen sprake van zweverigheid, de les heeft een eigentijds en ‘Westers’ karakter. De lessen duren een uur en een kwartier en zijn een verrassende mix van inspanning en heerlijke rust.

In het kort

 • Combineert Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress.
 • Is een unieke groepsles op muziek voor lichaam én geest.
 • Bevindt zich midden in de maatschappelijke discussie over stress en werkdruk.
 • Geeft aandacht aan ademhaling, conditie en ontspanning en zet een belangrijke stap naar conditieverbetering en het leren omgaan met stress-, rug- en figuurproblemen.
 • Gebruikt de waardevolle elementen uit diverse Westerse en Oosterse in- en ontspanningsmethoden.
 • Geeft handvatten, niet alleen voor mensen met een stressvolle baan of omstandigheden.
 • Naast (top)sporters en overheid maakt ook het bedrijfsleven gebruik van deze unieke totaal-methode.
 • Is in de loop der jaren ontstaan vanuit de praktijk, maar is getoetst aan de huidige wetenschappelijke kennis op het gebied van bewegen, conditietraining , ontspanning en anti-stress.

Lesrooster Fit-totaal

 • Donderdag 19:00 uur

Instructeurs

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.