• Gecertificeerde Manueel therapie behandelaars
  • Kleinschalig met persoonlijke aanpak
  • Professionele medische begeleiding

Manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich na een extra studie van 3 tot 4 jaar vooral bezig met houdt met mensen met klachten aan de wervelkolom.

Nek-, hoofdpijn- en rugklachten zijn een vaak voorkomend euvel, maar ook schouder, elleboog, heup, knie en enkelklachten kunnen samenhangen met een beperkt bewegingspatroon in de wervelkolom en de bekkengewrichten.

Veel mensen denken bij deze therapie vooral aan het ‘kraken’ van een gewricht maar er zijn meerdere mogelijkheden en technieken. Fitplan biedt manuele therapie in Leeuwarden en Sneek.

Afspraak maken Contact opnemen Vraag advies

Screening manuele therapie

U kunt direct een afspraak maken, verwezen worden door een arts/specialist of door een collega fysiotherapeut geadviseerd worden voor een screening manuele therapie. Uw klachten worden besproken en er wordt uitgebreid gekeken naar het functioneren van de gewrichten en spieren die met uw klacht te maken kunnen hebben. Wanneer blijkt dat manuele therapie iets zou kunnen bijdragen aan verbetering van uw klachten, worden de mogelijkheden voor behandeling met u besproken.

Kraken van gewrichten en meer

De behandeling bestaat vooral bekend om de manipulaties (kraken van een gewricht) welke soms een snelle oplossing kunnen bieden, maar manueel therapie omvat meerdere mogelijkheden en technieken. Waaronder mobilisaties (beweeglijker maken van stijve gewrichten), stabiliseren, spierrekken/training, houdingsadviezen en oefeningen om thuis te doen. Manuele therapie is een kortdurende therapievorm en levert meestal na 3 tot 4 behandelingen resultaat op.

Mocht u een afwijkend verloop in uw herstel hebben dan wordt met u alternatieve mogelijkheden besproken en wordt er, zo nodig, contact opgenomen met uw arts.

Samenwerking met chiropactor

Wij werken ook samen met een chiropractor. Mocht manuele therapie niet afdoende blijken voor uw klachten, kunnen we in overleg bepalen of chiropraxie meer kan bewerkstelligen.

Twee locaties voor manuele therapie (kraken) in Friesland

Voor manuele therapie kunt u ook op de avond of in het weekend bij ons terecht in Leeuwarden of Sneek! Plan direct een afspraak in onze agenda. Fysiotherapie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar en in sommige gevallen uit het basispakket.

Manueel therapeut

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.