• Gecertificeerde Manueel therapie behandelaars
  • Kleinschalig met persoonlijke aanpak
  • Professionele medische begeleiding

Manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich na een extra studie van 3 tot 4 jaar vooral bezig met houdt met mensen met klachten aan de wervelkolom.

Nek-, hoofdpijn- en rugklachten zijn een vaak voorkomend euvel, maar ook schouder, elleboog, heup, knie en enkelklachten kunnen samenhangen met een beperkt bewegingspatroon in de wervelkolom en de bekkengewrichten.

Veel mensen denken bij deze therapie vooral aan het ‘kraken’ van een gewricht maar er zijn meerdere mogelijkheden en technieken.

Afspraak maken Contact opnemen

Screening manuele therapie

U kunt direct een afspraak maken, verwezen worden door een arts/specialist of door een collega fysiotherapeut geadviseerd worden voor een screening manuele therapie. Uw klachten worden besproken en er wordt uitgebreid gekeken naar het functioneren van de gewrichten en spieren die met uw klacht te maken kunnen hebben. Wanneer blijkt dat manuele therapie iets zou kunnen bijdragen aan verbetering van uw klachten, worden de mogelijkheden voor behandeling met u besproken.

De behandeling bestaat vooral bekend om de manipulaties (kraken van een gewricht) welke soms een snelle oplossing kunnen bieden, maar manueel therapie omvat meerdere mogelijkheden en technieken. Waaronder mobilisaties (beweeglijker maken van stijve gewrichten), stabiliseren, spierrekken/training, houdingsadviezen en oefeningen om thuis te doen. Manuele therapie is een kortdurende therapievorm en levert meestal na 3 tot 4 behandelingen resultaat op.

Mocht u een afwijkend verloop in uw herstel hebben dan wordt met u alternatieve mogelijkheden besproken en wordt er, zo nodig, contact opgenomen met uw arts.

Samenwerking met chiropactor

Wij werken ook samen met een chiropractor. Mocht manuele therapie niet afdoende blijken voor uw klachten, kunnen we in overleg bepalen of chiropraxie meer kan bewerkstelligen.

Behandelaar

Afspraak maken