• Training op maat in kleine groepen
  • Professionele begeleiding
  • Persoonlijke aandacht, volop gezelligheid

Seniorentraining

De seniorentraining is voor (iets) oudere mensen die graag meer actief willen zijn of het advies hebben gekregen om meer te gaan bewegen.

In beweging komen, of opnieuw starten met trainen, kan soms best een grote stap zijn. Met onze seniorengroepen gaan we u hierbij op een prettige manier helpen!

De trainingen worden gegeven op onze locaties in Leeuwarden en Sneek.

Afspraak maken Contact opnemen Vraag advies

Goede begeleiding

We werken in een kleine groep en onder begeleiding van een vaste fysiotherapeut. Samen kijken we wat voor u de beste oefening is. Trainen met andere mensen is vaak gezelliger dan individueel en het werkt motiverend. Na afloop van de training is er ruimte om een bakje koffie of thee te drinken met het vaste groepje.

Voor wie is de seniorentraining geschikt

  • Ouderen die vanwege de leeftijd kwetsbaarder worden en klachten willen voorkomen.
  • Voor mensen die één of meerdere aandoeningen hebben en de klachten willen verminderen.
    Denk aan hartklachten / longklachten / neurologische aandoeningen (MS, Parkinson of na een beroerte) / Artrose (slijtage) in bijvoorbeeld de rug, heup of knieën / Sarcopenie (spierzwakte) of Balansproblemen.
  • Maar ook voor mensen die angst hebben om te vallen en meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen tijdens het bewegen.

Opbouw van de training

De trainingszaal is uitgerust met verschillende fitnessapparaten, gewichten en matjes. Tijdens de training is deze zaal alleen in gebruik door de groep. Het streven is om de groepen klein te houden, we geven u letterlijk graag alle ruimte om de oefeningen op een prettige manier uit te voeren. De training word aangepast op uw niveau, aandoening of klacht (als daar sprake van is).

Het kan zijn dat u een aantal oefeningen voor uzelf krijgt, daarnaast worden er ook oefeningen in groepsverband uitgevoerd. Koffie of thee drinken doen we uiteraard met z’n allen!

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze trainingen, dan kunt u contact met ons opnemen via het onderstaande formulier. Vragen of eerst eens vrijblijvend kennismaken, dat kan natuurlijk!

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Begeleiders in de zaal

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.