• Kleinschalig met persoonlijke aanpak
  • Eerlijk en resultaatgericht advies
  • Vestigingen in Leeuwarden & Sneek

Klachten & Pijn

Een aantal veel voorkomende klachten en aandoeningen kunt u hieronder vinden. Er wordt uitgelegd hoe de klacht kan ontstaan, wat het mechanisme is (voor zover bekend), welke onderzoeksmogelijkheden er zijn en op welke wijze de klachten te beïnvloeden zijn.

Lang (nog) niet alle klachten en aandoeningen staan beschreven, dus schroom niet als u vragen heeft over andere kwalen, gebreken of ongemakken die hier niet zijn genoemd! Het is ook mogelijk de zeer uitgebreide Encyclopedie aandoeningen van Hierhebikpijn.nl via onze website te raadplegen.

Leestip: Meer weten over dit onderwerp? Dan is de volgende titel een stevige aanrader: Pijn & het Brein – De rol van de hersenen bij ‘onverklaarbare’ chronische klachten.

Voor iedereen die pijnklachten ervaart die al langer dan 3 maanden bestaan, ga naar de ‘Hoe werkt pijn?’ pagina en bekijk  de video.

Afspraak maken Contact opnemen

 

Hoe werkt pijn?

Informatie over (chronische) pijn, de waarschuwingsfunctie ervan, invloed factoren en de mogelijke rol van de fysiotherapeut.

Klachten algemeen

Bekijk hier de genoemde klachtenbeelden met onze bijbehorende behandelmogelijkheden en zo mogelijk oefeningen voor thuis.

Hoofdpijnklachten

Hoofdpijn en duizeligheid zijn er in vele soorten. In een aantal gevallen kan de fysiotherapeut u er goed vanaf helpen: lees het hier.

Nekklachten

De meeste nekklachten zijn gelukkig geen hernia’s: wat is het dan wel? Bekijk hier de verschillende vormen van nekpijn.

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen enorm beperkend zijn en lang duren als het onduidelijk blijft wat er aan de hand is. Goede kans dat deze informatie helpt.

Elleboogklachten

Niet elke pijnlijke elleboog is een tennisarm. In dat geval is er dan ook een andere benadering nodig. Zie hier ook de uitzonderingen.

Hand/ polsklachten

Pijnlijke hand of pols? Dit kan vele oorzaken hebben. Lees hier wat er herkenbaar is en of u misschien beter naar een gespecialiseerde handtherapeut kunt gaan.

Rugklachten

De meeste rugklachten zijn moeilijk te doorgronden. Gelukkig hebben we wel veel kennis over het aanpakken van de verschillende rugpijnen.

Heupklachten

Er wordt steeds meer bekend over klachten rondom de heup. Hier de vaakst voorkomende aandoeningen van dit gewricht.

Knieklachten

Uiteenlopende redenen om pijn in of rondom de knie te krijgen. Het is altijd zinvol in te lezen alvorens u besluit een afspraak te maken bij een fysiotherapeut.

Enkelklachten

Enkelproblemen kunnen langdurig klachten geven, zoals achillespeesklachten en regelmatige verzwikkingen. Lees hier of uw probleem misschien efficiënter behandeld kan worden.

Voetklachten

Hardnekkige klachten aan de voet, zoals hielspoor, zien we veelvuldig. Bekijk hier de mogelijke klachtenbeelden met bijbehorende behandelmogelijkheden.

Borstklachten

Klachten in de borststreek? Bekijk hier de mogelijke klachtenbeelden met bijbehorende behandelmogelijkheden en oefeningen voor thuis.

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.