• Training op u afgestemd
  • Professionele begeleiding
  • Persoonlijke aandacht

Beweegprogramma voor hartaandoeningen

Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Fitplan Sport-medisch centrum biedt gerichte begeleiding aan mensen met specifieke (chronische) aandoeningen. Zo ook voor hartaandoeningen.

Het doel van onze beweegprogramma’s is het stimuleren van beweging bij deze chronische aandoeningen en het verminderen van klachten en beperkingen.

Fitplan heeft vestigingen in Leeuwarden en Sneek.

Afspraak maken Vraag advies

Hartklachten en het belang van bewegen

Bij Fitplan kunt u terecht voor training en begeleiding als u herstellende bent van hartklachten. Misschien heeft u hartrevalidatie gevolgd in het ziekenhuis en bent u op zoek naar een vertrouwd adres om dit te vervolgen. Of bent u bij de cardioloog onder behandeling en verwijst deze u door voor specifieke training bij hartklachten. Dan bent u bij ons van harte welkom!

Fitplan behandelt cliënten bij

  • Angina pectoris
  • Hartinfarct
  • Hartstilstand
  • Dotter of bypass operatie
  • Hartklep problemen of vervanging
  • Hartfalen
  • Slagaderverkalking
  • Etalagebenen / claudicatio intermittens

Bij al deze aandoeningen bent u gebaat bij training en begeleiding. Niet alleen training in de praktijk, maar ook begeleiding bij wat u daarbuiten aan beweging zou kunnen doen. Of zou moeten doen naar ons idee.

Inhoud van het programma

Tijdens de intake worden en er een aantal spierkracht- en conditietesten gedaan. Aan de hand van de resultaten daarvan en in samenspraak met de verwijsgegevens van de betrokken artsen of verpleegkundigen, stellen we een beweegprogramma samen. Altijd in goed overleg met u en afhankelijk van wat u graag wilt bereiken.

De training zal bestaan uit cardio- en spierkrachtoefeningen, maar er zal ook veel aandacht zijn voor de thuissituatie: hoe actief bent u thuis, slaapt en eet u goed en is er genoeg tijd voor ontspanning? We vinden het belangrijk om met andere zorgverleners samen te werken om uw kwaliteit van leven weer zo hoog mogelijk te krijgen.

Meer informatie of direct een afspraak maken

Afhankelijk van welke hartaandoening u precies heeft, wordt deze training vergoed uit de basis- of aanvullende verzekering. Neem gerust eerst contact op voor meer informatie of plan online een afspraak in bij Kim.

Behandelaar

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.