• Gecertificeerde Shockwave behandelaars
  • Aangesloten bij Shockwave netwerk
  • Kleinschalig met persoonlijke aanpak

Shockwave therapie

Veel mensen hebben last van een tenniselleboog, hielspoor, achillespees, kniepees of schouderverkalking en hebben al diverse behandelmethoden geprobeerd maar blijven klachten houden. Een succesvolle methode om deze pijn te behandelen is Extracorporeal ShockWave Therapy (ESWT). Deze methode is vergelijkbaar, en ook afgeleid, van de werking van de niersteenvergruizer. Door middel van schokgolven wordt de aangedane plek behandeld, dit hoeft niet perse de pijnlijke plek te zijn. Een operatie kan hierdoor in veel gevallen worden voorkomen met shockwave therapie.

Shockwavetherapie zorgt voor stimulering van allerlei cel activiteiten, het verhoogt dus de afgifte van bepaalde stoffen die nodig zijn voor weefsel herstel. In dure woorden zorgt het voor cel regeneratie, het vernieuwen van cellen. Van origine is shockwave therapie dus geen pijn-behandeling, maar wordt het weefsel aangezet tot herstel en vernieuwing. Uiteindelijk zal dit natuurlijk pijnvermindering opleveren. Vaak is het kort-termijn neveneffect ook pijndemping, waar we uiteraard ook dankbaar gebruik van maken. Echter is het hoofddoel het langtermijn weefsel herstel! 

Chronische pijnklachten gelokaliseerd in spieren en pezen zijn vaak behandelbaar met deze nieuwe vorm van pijnbestrijding. Bijvoorbeeld de tenniselleboog, golferselleboog, pijnlijke achillespees, runnersknee of jumpersknee, shinsplintsklachten en hielspoor.

Afspraak maken Contact opnemen Vraag advies

Lars Pronk referentie shockwave

Afgelopen periode met een shin split bij Fitplan terecht gekomen. Waar dry needling eerder niet werkte is hier shockwave geprobeerd. Ik had er nog nooit van gehoord maar Kim Glas heeft het plan duidelijk uitgelegd.

Na drie behandelingen kon ik rustig de belasting opbouwen en stond ik snel weer op het veld om daar de eerste stappen te maken. Ik ben ontzettend tevreden over hoe de behandeling voor mij heeft uitgepakt!

Lars Pronk - Ontzettend tevreden over hoe de behandeling voor mij heeft uitgepakt!

Pijnbehandeling met Shockwave in Leeuwarden en Sneek

Shockwave wordt beschouwd als één van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling van het bewegingsapparaat. In tegenstelling tot conventionele behandelmethodes wordt met shockwavetherapie de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden zonder medicatie of chirurgie.

Een shockwave behandeling is effectief voor (met name) chronische pijnklachten:

  • Schouderpijn met beperkte beweeglijkheid
  • Chronische elleboogpijn (tennis/golfers-elleboog)
  • Pijn rondom de knieschijf
  • Achillespeesklachten
  • Hielspoor
  • Pees- en slijmbeursontstekingen

Shockwave therapie in combinatie met echografie

Shockwave wordt in onze centra in Leeuwarden en Sneek altijd gecombineerd met echografie. Middels echografie kunnen we eerst het te behandelen gebied in kaart brengen, bijvoorbeeld het stukje kalk in de schouder, de verdikking in de fascie of het aangedane stukje in de pees. Dit is erg belangrijk, misschien wel het belangrijkste voor het uiteindelijke behandelresultaat; De plaats van de pijn is namelijk niet altijd de plaats waar de shockwave op gericht moet worden!

Aangezien er behoorlijk wat ‘schokken’ uitgedeeld moeten worden op één vierkante cm, is het van belang exact te weten waar de shockwave therapeut zijn moet. Wanneer een patiënt shockwave zonder echografie heeft ondergaan en het resultaat was niet bevredigend, kan de vraag dus gesteld worden of het wel efficiënt is geweest.

Goed te weten

Nog een belangrijke noot ter aanvulling op bovenstaande. Als klachten een aantal weken bestaan hebben we niet alleen meer te maken met de bron zelf (de beschadigde of overbelaste structuur), maar ook met alle (niet altijd zichtbare) compensaties die het lichaam inzet om toch te kunnen blijven functioneren. Het beste en snelste resultaat zal verkregen worden door zowel de bron als de compensaties te behandelen. Wordt één van de twee niet behandeld, is het dweilen met de kraan open.

Voor de behandeling van de bron van de klachten, gebruiken wij onder andere echografie en shockwave. Echografie als aanvulling om de bron op te sporen, shockwave therapie om deze te beïnvloeden. Overige technieken hebben we tot onze beschikking om zowel de behandeling van de bron als de compensaties te ondersteunen. Dit kunnen onder andere manuele therapieën, dry needling, taping en trainen zijn. Feit blijft: er staat geen therapie op zichzelf. Eén en ander moet altijd gecombineerd worden om tot het meest optimale resultaat te komen.

Aangesloten bij shockwave netwerk

Wij zijn aangesloten bij het shockwave netwerk, voor meer informatie kunt u ook terecht bij de website hiervan; www.shockwavenet.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op als er nog vragen zijn, bijvoorbeeld over de kosten van onze shockwave therapie, of vul het formulier op deze pagina in voor een vrijblijvende intake. Eerst persoonlijk kennismaken? Kom gerust langs in Leeuwarden of Sneek, wij staan u graag te woord.

Vrijblijvende intake

Om u kennis te laten maken met onze centra en deze succesvolle werkwijze bieden we nieuwe klanten een vrijblijvend intake die onder uw fysiovergoeding valt (check uw aanvullende verzekering of u fysiotherapie in uw pakket heeft zitten). Onderdeel daarvan – in onze praktijk –  is een gratis echo.

Zo krijgen we samen een goed beeld van uw klachten, het vervolgtraject, de kosten van de totale behandeling en mogelijkheden voor vergoeding door uw zorgverzekeraar.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze shockwave therapeuten

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.