Vreemdgaan bij de fysio

“Ik moet je iets opbiechten”. Het was even stil en mijn patiënte bewoog zichtbaar ongemakkelijk door de behandelkamer op zoek naar iets wat ze zelf ook nog moest bedenken. “Ik ben vreemdgegaan”. Dat fenomeen bestaat blijkbaar ook in de therapeut-patiënt relatie. Tenminste, in de beleving van sommige patiënten. Ik glimlach en bedenk hoe ik deze mevrouw zo snel mogelijk van haar volledig onterechte schuldgevoel kan af helpen.

Vrije zorgkeuze

Patiënten vergeten soms dat het om hen gaat, niet om de zorgverleners. Ze vergeten dat wij het als onze missie zien om hen van hun klachten af te helpen, zodat zij een leuker leven kunnen leven. En soms kan een collega dat beter. Of lukt dat met gecombineerd behandelen sneller. Prachtig! Het gaat erom dat jij geholpen wordt, zo goed en zo effectief mogelijk; laat geen enkele zelfingenomen-op-de-tenen-getrapte-betweterige zorgverlener je anders doen geloven! Elke betrokken collega therapeut/ arts zal dit beamen: het draait om de patiënt en om niemand anders. Ons eergevoel is niet geschaad als je overweegt om eens elders een afspraak te maken. Onze tenen voelen niet betrapt en ook ons kruis niet betast… 🙂

Actief meedenken

We denken juist graag mee bij wie je dan het beste een afspraak kunt maken en zorgen voor afstemming zodat de collega zijn/ haar behandeling het beste kan afstemmen op wat er al gebeurd is. Je mag er eigenlijk wel vanuit gaan dat wij je vóór zullen zijn in deze stap; als het herstel langer duurt dan verwacht, zullen we bespreken welke samenwerkingspartners mogelijk kunnen bijdragen aan een versnelling hiervan. Maar opper gerust je ideeën, wij weten lang niet alles! We weten wel wat we niet weten… We weten ook dat twee meer weten dan één!

Betrokken partners

En daarom werken we zo graag samen, bijvoorbeeld met Arjen & Tjebbe (manuele therapeuten Hettinga & Trip), met Thea (Jorna fysiotherapie), met Alfred (Guljé Topfysio), met Maartje (de Jong oefentherapie Cesar), met Niels (Schott chiropraxie), met Klaas (Galema chiropraxie), met Marielle (Gielen bekkenfysiotherapie), met Miranda (Kampstra podoposturaal therapie), met Ineke (haarsma osteopathie), met Sigfried (Kuldipsingh musculo skeletaal arts), Mads (Rameau voetzorg & mode) enz. enz. enz.

Voor persoonlijk advies en meer informatie kun je contact opnemen met ons Sport-medisch centrum.

Blog geschreven door Kim Glas, manueel therapeute bij Fitplan.

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.