• Gratis proefles techniektraining hardlopen
  • Gezellig en betrokken sfeer
  • Kleinschalig met persoonlijke aanpak

Hardlopen techniektraining

Hardlopen is helemaal in. En dat is mooi. Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen gaan hardlopen. Naast dat je er fit van wordt, heb je er ook weinig materiaal voor nodig. Je kunt het overal doen.

Wanneer je het regelmatig doet, zal je ervan afvallen. Je kunt alleen of met anderen lopen. En voor diegene die echt enthousiast geworden zijn, zie je steeds vaker dat men, na een periode van trainen, een prestatieloopje gaat doen. Kortom: voor ieder wat wils.

Hardloopklachten? Fitplan helpt je snel weer op weg met een individueel behandeltraject; onze ‘hardloopblessure-straat’.

Afspraak maken Contact opnemen Vraag advies

Hardlopen niet zonder risico

In de praktijk blijkt dat bij mensen die beginnen met hardlopen (maar zeker ook bij de wat meer gevorderde lopers) relatief veel blessures voorkomen. De oorzaak is vaak multifactorieel.

Vaak ontstaat een blessure door een gebrekkige hardlooptechniek. Dit kan komen door een zwakke fysieke gesteldheid die het überhaupt niet mogelijk maakt om technisch goed te lopen. Maar ook vaak door een slechte coördinatie. Verkeerde opbouw van de training is een andere belangrijke factor.

De techniektraining hardlopen van Fitplan in Leeuwarden en Sneek bestaat steeds uit een drietal trainingen van een uur. Met als doel om je eigen techniek te optimaliseren en hierdoor de kans op blessures te verkleinen en zo het plezier in lopen te verhogen.

Goede basis voor jarenlang loopplezier

Er moeten minimaal drie deelnemers zijn, anders wordt later gestart. Vooraf krijg je telefonisch bericht wanneer de cursus start. Mocht je een training niet kunnen bijwonen dan krijg je een maand later de gelegenheid om deze gemiste training in te halen bij een volgende groep. Met andere woorden; training één , twee of drie kun je in de andere groep inhalen wanneer zij daar aan toe zijn.

Naast dat Fitplan een planmatige aanpak heeft om loperblessures te onderzoeken en te behandelen (zie hiervoor bij ‘de hardloop-straat’), vinden wij het ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan preventie zodat er veel minder kans is dat er (loop)blessures ontstaan of telkens terugkeren.

Vandaar dat we nu de mogelijkheid bieden om hardlooptechniek-trainingen te volgen en hiermee de basis goed aan te leren/verbeteren van technisch goed lopen. Hierbij krijg je geen aangereikte trainingsschema’s en we doen geen individuele loopanalyse vooraf. Dit is natuurlijk wel mogelijk maar daarvoor zou je een aparte afspraak kunnen maken bij één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Gestructureerde aanpak

De korte cursussen bestaan steeds uit een drietal trainingen van een uur. Met als doel om je eigen techniek te optimaliseren en hierdoor de kans op blessures te verkleinen. In deze drie trainingen gaan we te werk volgens de zogenaamde 4-stappen methode. Er zal methodisch gewerkt worden om op elk onderdeel van deze vier stappen je eigen verbetering te kunnen creëren. Twee van de vier stappen zullen in training één worden doorlopen. De andere twee onderdelen tijdens de tweede training. De derde training zal bestaan uit een herhaling en samenvoegen van het geleerde.

Tot slot krijgt iedere deelnemer een hand-out mee van de methodische opbouw van de 4 stappen zodat je een handig naslagwerk hebt.

Voor wie is de Techniektraining hardlopen?

De cursus is vooral bedoeld voor recreatieve lopers en/of mensen die al eens een prestatieloopje hebben gedaan. Omdat we met techniek bezig zijn gaan we geen lange afstanden achter elkaar lopen. Dus wanneer je bijvoorbeeld nog geen 15 minuten achter elkaar kunt lopen, maakt dat niks uit voor deze training. We trainen buiten, op korte afstand van ons centrum. Wanneer je op dit moment een blessure hebt waardoor het hardlopen niet lukt, is het verstandiger om pas te starten met deze cursus wanneer je (nagenoeg) klachtenvrij bent. Raadpleeg in dat geval gerust eerst een van onze fysiotherapeuten!

Dagen en tijden in overleg

  • Leeuwarden: Orionweg 47 naast Fitplan.
  • Sneek: locatie in overleg.

De kosten van deze korte intensieve cursus zijn te vinden op deze tarieven-pagina.

Maak ook een goede start of verbeter jezelf

Nieuwsgierig geworden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of loop eens binnen om kennis te maken. Direct aanmelden, gebruik dan het formulier hieronder.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Instructeur

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.