• Professionele medische begeleiding
  • Multi-disciplinair team
  • Eerlijk en resultaatgericht advies

Verwijzers | Fysio- en manuele therapeuten

De patiënt, onze cliënt staat centraal. Dat is onze visie en we vinden dat samenwerken een grote rol speelt in het handelen hiernaar.

Bovendien vinden we het ook een leuk onderdeel van ons werk: leren van elkaar en het beste in elkaar naar boven halen in het belang van onze gemeenschappelijke cliënt.

Fitplan Sport-medisch centrum heeft vestigingen in Leeuwarden en Sneek.

Op de foto hiernaast collega-praktijk Hettinga & Trip uit Leeuwarden.

Fenny Bosch referentie

Zeer kundig en vriendelijk personeel, bereid om een stapje extra te doen voor hun cliënten!

Zowel in de zaal als bij de fysiotherapeuten. Zeker een aanrader.

Fenny Bosch - Bereid om een stapje extra te doen

Aanvullend echografisch onderzoek

U kunt uw patiënten met een gerust hart bij ons een second opinion laten ondergaan; te allen tijden gaan wij respectvol met de verwijzer om en spreken wij met respect over onze collega’s. Wellicht kan ons echografisch onderzoek uw eigen behandeling gerichter maken. Of kunt u betere keuzes maken voor het te volgen beleid, nadat wij middels echografie bepaalde zaken hebben kunnen uitsluiten. Hiervoor is het aan te raden om vooraf informatie door te spelen over welke diffentiaal diagnoses er spelen zodat er gericht, eventueel dynamisch, onderzoek verricht kan worden. Dit kan o.a. via de beveiligde SIILO app naar Kim Glas of zonder patiëntgegevens naar info@fitplan.nl.

Echo netwerk Sneek

In Sneek hebben de echoënde fysio’s zich verenigd in een bescheiden netwerk, waarin de praktijken onderling verschillende afspraken hebben gemaakt op het gebied van echografie.

Doel van echografie is altijd dat het ondersteunend is aan de fysiotherapeutische behandeling. Het sluit mogelijk uit dat ziekenhuiszorg nodig is, of het kan helpend zijn in het kiezen tussen de verschillende fysiotherapeutische behandelmogelijkheden.

Wij stellen dus geen diagnoses zoals echografisten in het ziekenhuis dat wel doen. Bent u doorverwezen voor een echo-onderzoek in het ziekenhuis, maar is de wachttijd hiervoor erg lang; dan kunt u in sommige gevallen ook bij ons terecht. Dit doen we dan in overleg met, of op verwijzing van de huisarts.

Andere deelnemende praktijken:

  • FysioMaks
  • Topfysio
  • Vitaal

Aanvullende shockwave therapie

Regelmatig behandelen wij patiënten van collega-praktijken en nemen daarbij een klein deel van het behandelproces op ons. Meestal gaat het dan om eea te combineren middels shockwave therapie: regenereren van cellen en aanzetten tot herstel. Gefocusseerde ESWT richt zich vooral op celniveau, de radiale ESWT vooral op weefselniveau. Beide shockwave apparaten hebben we in huis.

Tip: Lees ons blog over radiale versus gefocusseerde shockwave therapie

Aanvullend trainingsprogramma

Heeft uw patiënt aanvullende, of langdurige training (en coaching hierin) nodig, maar is dit om plannings-, vergoedings- of andere praktische redenen niet haalbaar om bij uzelf te organiseren? Uw patiënt is in goede handen bij ons en we houden desgewenst contact als de patiënt nog onder behandeling is bij u of eventueel weer komt.

Eerlijk advies

Wilt u graag advies over de inzet van onze fysiotherapie, coachings- of fitnessdiensten of heeft uw vragen over de mogelijkheden voor samenwerking of concreet het doorverwijzen van een patiënt, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Indien u patiëntgegevens met ons wilt delen, vragen wij u gebruik te maken van de beveiligde SIILO app – Kim Glas.

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.