Fit en gezond de herfst in

De donkere dagen van de herfst en winter komen eraan maar hoe kan je er voor zorgen dat je ook tijdens deze seizoenen goed eet en drinkt en dat je weerstand hoog blijft?

Kleur je bord!

Het is altijd belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, welk seizoen het ook is. Dit betekent dat je veel groente en fruit moet eten juist ook tijdens de herfst en wintermaanden. In de oranje groentes en fruitsoorten zit een hoop vitamine A en de groene groentes zijn altijd een goede keuze voor mineralen. Door veel kleuren op je bord te hebben krijg je vaak genoeg binnen. Een supplement zoals vitamine D of multivitaminen is nooit verkeerd in de koudere seizoenen.

Lekkere kop thee

Genoeg drinken is belangrijk voor je lichaam. Als je niet genoeg drinkt heeft je lichaam onvoldoende kans om alle afvalstoffen uit je lichaam te krijgen. Drink daarom genoeg water, koffie met mate en juist tijdens koude dagen is er niet veel beters dan met een lekkere kop thee op de bank te zitten. Groene thee bevat veel antioxidanten, rooibosthee bevat geen cafeïne en is een goede keuze voor in de avond.

Gezondheid van de darmen

Daarnaast wil je je darmen in optimale conditie houden. Al eerder verscheen er een blog over de darmen en hun werking. Darmen zijn belangrijk voor je algehele gezondheid, je mentale fitheid en vooral voor je weerstand.

Het grootste gedeelte van je immuunsysteem zit in je darmen. Probeer daarom altijd genoeg volkoren producten met veel vezels te eten. Ook in groentes, fruit en peulvruchten zitten de belangrijke vezels. Probiotica en chlorella kunnen een welkome aanvulling zijn op de gezondheid van je darmen.

Blog gezond eten in de herfst
Eet met de seizoenen mee

Als laatste tip: probeer volgens het seizoen te eten. In de herfst en winter zijn bijvoorbeeld boerenkool, andijvie, pompoen en wortel goede keuzes. Peren en pruimen zijn seizoensvruchten in de herfst en winter. Niet alleen een goede keuze voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee en het milieu.

Kom je er alleen niet uit, heb je hulp nodig bij voeding of andere leefstijlfactoren schroom dan niet en neem contact met ons op!

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.