Dé voordelen van fitness in de buitenlucht!

In de nog altijd voortdurende Corona crisis, waarin we wel langzaam steeds meer ‘mogen’ en ‘kunnen’ proberen wij nog steeds de voordelen te zien. Want, we mogen alweer even los in de buitenlucht! Maar wat betekent dat nu voor jou en je gezondheid? Ben je bang om het corona virus op te lopen of juist dat je vermoeid raakt en zo vatbaarder bent? Het tegendeel is waar, het fitnessen in de buitenlucht kan er namelijk flink aan bijdragen je weerstand tegen het corona virus te vergroten!

Wat is weerstand

Het immuunsysteem (oftewel ‘de weerstand’) is een ingewikkeld systeem wat belangrijk is om het lichaam te beschermen tegen ziektemakers, zoals virussen en bacteriën. Het immuunsysteem bestaat uit verschillende delen zoals de huid (eerstelijns afweer) en witte bloedcellen die zieke ‘indringers’ aanpakken.

Gezond eten, sporten (daar heb je hem al!) en voldoende slaap helpt je om de weerstand te verhogen. Ook is het belangrijk om relaxt te blijven en niet te veel stress te ervaren.

Naar buiten!

Fitnessen in het zonnetje zorgt automatisch voor minder stress, waardoor de weerstand ook automatisch wordt verbeterd. Door te bewegen vergroot je ook direct het aantal cellen wat mee helpt om de ‘indringers’ aan te pakken en je snel weer beter te maken (of juist helpt voorkomen om ziek te worden). Sporten maakt ook hormonen vrij (cytokinen, groeifactoren en macrofagen) die een rol spelen bij het ondersteunen van het immuunsysteem. Fitnessen in de buitenlucht geeft dus allerlei voordelen.

Train lekker mee

Hopelijk heb je nu geen twijfel meer om je aan te melden voor onze buiten training en bouw je gedurende die training de nodige weerstand op. We zien je graag buiten (en op gepaste afstand) in Leeuwarden. Klik hier om je direct aan te melden.

Voor persoonlijk advies en meer informatie kun je contact opnemen met ons Sport-medisch centrum.

Mis niets: schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Met tips, exclusieve acties, start nieuwe trainingen, updates over team Fitplan, interessante blogs en achtergrondinformatie over klachten en onze behandelingen. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Klik hier voor het archief.

Afspraak maken
Chat openen
Hallo!
Waarmee kunnen we je helpen?

Ps Een afspraak maak je eenvoudig online. Bel ons voor het wijzigen van je afspraak.